PRIJAVE U TIJEKU

Nagrada Fric za knjigu fikcijske proze bit će dodijeljena drugi put

30.07.2018 u 14:45

Bionic
Reading

Nagrada Fric dodjeljuje se godišnje za knjigu fikcijske proze napisanu na hrvatskom, bosansko-hercegovačkom, srpskom ili crnogorskom jeziku premijerno objavljenoj u Hrvatskoj u razdoblju 1.7.2017. do 30.6.2018. godine, a prva je dodijeljena lani Damiru Karakašu za roman 'Sjećanje šume'

U konkurenciju ulaze svi romani, zbirke pripovijedaka ili novela, svi neprevedeni premijerno objavljeni naslovi u izbornom razdoblju, najavili su oragnizatori, tjednik Express.

U konkurenciju ne ulaze ponovljena izdanja ili ona kojih je većinski dio već objavljen.Nagrada može biti podijeljena između više dobitnika/ca.

Zadnji rok za slanje knjiga u konkurenciju je 1. 9. 2018., a o pobjedniku će odlučivati žiri koji ove godine radi u sljedećem sastavu: Biljana Romić (predsjednica), Igor Vikić, Hana Jušić, Dubravko Lepušić, Hrvoje Klasić i Boris Rašeta. Oni će prvo odabrati 13 knjiga u uži izbor i njihove naslove objaviti do Interlibera (početak studenog). Šest naslova užeg izbora bit će proglašeno nakon Interlibera, a prije 1. 12. 2018. godine.

Dobitnik/ca Nagrade Fric, koja uključuje i financijski dio, svotu od 75.000 kuna (bruto), bit će proglašen/a i Nagrada dodijeljena tijekom prosinca.