LIBAR ZA VAJK

Nagrada čitatelja pulskog sajma Olji Savičević Ivančević

  • Autor: Hina/V.I.
  • Zadnja izmjena 19.01.2017 01:17
  • Objavljeno 12.12.2016 u 09:23
Olja Savičević Ivančević

Olja Savičević Ivančević

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj/PIXSELL

Čitateljska nagrada 'Dr. Ivo Borovečki' i nagrada publike 'Libar za Vajk' dodijeljene su u nedjelju, zadnjeg dana 22. Sajma knjige u Istri u Domu hrvatskih branitelja u Puli

Nagrada Dr. Ivo Borovečki ustanovljena je prije četiri godine, a dodjeljuje se 'naj' čitatelju Sajma, za kojeg se zna da istinski voli čitati i da je cjeloživotno vezan za knjigu.

Ovogodišnja nagrada pripala je dr. Lemsu Jerinu, koji od 1976. radi kao doktor medicine, specijalist internist-nefrolog i koji je više od 15 godina bio ravnatelj pulske bolnice.

'Za njega se zna da cijeli svoji život gaji kult knjige i da ga knjiga prati u svakoj etapi života. Dr. Jerin sam za sebe kaže: Svakako se ne mogu usporediti s 'gutačima knjiga'. Prema knjigama odnosim se kao prema živim bićima, a ne tek priručnicima, kao mudrim savjetnicima koji razmišljaju i osjećaju', naveli su organizatori sajma u obrazloženju odluke.

Dr. Lems Jerin i Magdalena Vodopija Tanja Draškić Savić

Dr. Lems Jerin i Magdalena Vodopija Tanja Draškić Savić

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tanja Draškić Savić

Nagradom 'Libar za vajk' publika pulskog Sajma bira onu knjigu koju smatra najvrijednijom, onu koja neće biti samo sezonski hit, već knjiga kojoj ćemo se vraćati godinama.

Publika odnosno čitatelji birali su između naslova koji su objavljeni 2016. i koji su bili izloženi na posebnom mjestu u Domu hrvatskih branitelja. Prema njihovim nominacijama složila se lista od 10 naslova, a 'u bubanj' su ušli čitatelji koji su glasovali za jedan od tih naslova.

Prva knjiga po izboru čitatelja je 'Pjevač u noći'Olje Savičević Ivančević u izdanju naklade Sandorf. Drugo mjesto pripalo je knjizi 'Opća teorija zaborava' Joséa Eduarda Agualuse, koju je izdala MeandarMedia, a treću je nagradu osvojila fotomonografija 'Istra/Istria: stvorena po mjeri čovjeka' Igora Zirojevića i Silvia Forze, koju je izdao StudioLAB.

  Sa(n)jam knjige u Istri

Sa(n)jam knjige u Istri

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tanja Draškić Savić

Na četvrtom je mjestu 'Mileva Einstein, teorija tuge' Slavenke Drakulić u izdanju Frakture, na petom 'Ustav Republike Hrvatske' Ante Tomića i Rajka Grlića u izdanju Hena com, na šestom 'Vile s Učke' Eveline Rudan u izdanju Hrvatske sveučilišne naklade. Sedmo i osmo mjesto podijelile su knjige 'Pošalji mi poruku' Sanje Pilić (Mozaik) i Jorge Bucay s knjigom 'Put sreće' (Fraktura). Deveto mjesto zauzela je knjiga 'Čudno je u mojoj glavi' Orhana Pamuka u izdanju Vuković&Runjić, a listu završava 'Smokva' Gorana Vojnovića u izdanju Frakture.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!