11. IZDANJE

Na natječaj HT nagrade prijavljeno 236 radova, izložba najboljih u travnju

  • Autor: T.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 13.02.2018 13:32
  • Objavljeno 13.02.2018 u 13:32
Prošlogodišnja izložba HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost

Prošlogodišnja izložba HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

Na ovogodišnji natječaj za dodjelu HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost, jedne od najznačajnijih nagrada za suvremeno vizualno stvaralaštvo u Hrvatskoj, prijavilo se 236 radova širokog spektra tema i različitih medijskih izričaja

Najbolji radovi, koje će izabrati Međunarodno stručno povjerenstvo, bit će od 20. travnja do 13. svibnja predstavljeni na 11. izložbi HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU).

U Međunarodnom stručnom povjerenstvu su Snježana Pintarić, ravnateljica MSU, Ivana Kancir, viša kustosica MSU-a, Katrin Bucher Trantow, viša kustosica Kunsthausa u Grazu, Alenka Gregorič, kustosica, voditeljica Mestne galerije Ljubljana i Galerije KC Tobačna 001 te umjetnik Alem Korkut.

Natječaj je namijenjen umjetnicima koji se bave multimedijskom proizvodnjom slike i zvuka, novim tehnologijama komunikacije te područjem presijecanja umjetnosti i tehnologije. Pozornost se daje autorima koji pomiču granice tradicionalnih medija u odnosu na vizualne umjetnosti i društvena zbivanja ili pak oni čija djela nastaju sintezom različitih izričaja i tehnika.

  • +4
  • +1

10 godina projekta 'HT nagrada – MSU Zagreb' - najbolji radovi

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Licencirane fotografije

Dodijelit će se tri otkupne nagrade – prva je 75 tisuća kuna, druga 45 tisuća, a treća 40 tisuća kuna. Nagrada publike – 10 tisuća kuna, dodijelit će se umjetniku čiji će rad osvojiti najviše glasova publike, ona nije otkupna i isplaćuje se autoru kao poticaj za daljnji rad.

Međunarodno stručno povjerenstvo svake godine poziva izravno na izlaganje troje umjetnika, koji dobiju sedam tisuća kuna za produkciju radova.

Izložba tridesetak do četrdesetak radova odabranih na natječaju, na kojoj su ravnopravno izlagali umjetnici svih generacija i izričaja, profilirala se kao reprezentativan i relevantan pregled situacije na domaćoj likovnoj sceni, a otkupljeni radovi postaju dio Zbirke Hrvatskog Telekoma kao sastavi dio fundusa MSU-a.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!