11. izdanje

Otvoren natječaj za HT nagradu, pobjednik dobiva 75 tisuća kuna

  • Autor: T.Ba.
  • Zadnja izmjena 09.01.2018 12:10
  • Objavljeno 09.01.2018 u 12:10
Prošlogodišnji dobitnik prve HT nagrade bio je Igor Grubić s radom 'Spomenik'

Prošlogodišnji dobitnik prve HT nagrade bio je Igor Grubić s radom 'Spomenik'

Izvor: Promo fotografije / Autor: MSU Zagreb

MSU i Hrvatski Telekom objavljuju jedanaesti po redu natječaj za dodjelu HT nagrade za hrvatsku suvremenu umjetnost, koji je otvoren do 31. siječnja, a na koji se mogu prijaviti umjetnici koji se bave multimedijskom proizvodnjom slike i zvuka, novim tehnologijama komunikacije, spajanjem umjetnosti i tehnologije, pomicanjem granica tradicionalnog medija ili sintezom različitih izričaja i tehnika

Radove za HT nagradu ocjenjuje i odabire međunarodno stručno povjerenstvo, koje dodjeljuje tri otkupne nagrade: prvu nagradu u iznosu od 75 tisuća kuna, drugu nagradu u iznosu od 45 tisuća kuna i treću nagradu u iznosu od 40 tisuća kuna. Nagrada publike u iznosu od 10 tisuća kuna isplaćuje se umjetniku čiji rad osvoji najviše glasova publike koje prebrojava posebno povjerenstvo po zatvaranju izložbe. Nagrada nije otkupna i isplaćuje se autoru kao poticaj za daljnji rad. Svake godine međunarodno stručno povjerenstvo poziva izravno na izlaganje tri autorice i/ili autora, koji dobiju sedam tisuća kuna za produkciju radova.

  • +11
  • +8

10. izložba HT nagrade 2016.

Izvor: Promo fotografije / Autor: MSU Zagreb

Natječaj za dodjelu HT nagrade za hrvatsku suvremenu umjetnost otvoren je do 31. siječnja. Uvjet za sudjelovanje na natječaju jest da je prijavljeni rad nastao nakon 1. siječnja 2016. Prijavljeni kandidati moraju biti državljani Republike Hrvatske. Autori na natječaj prijavljuju samo jedan rad, i to isključivo putem e-prijavnice. Podatke treba dostaviti na hrvatskom i engleskom jeziku. Prijave poslane nakon 31. 1. 2018. smatrat će se nevažećima.

Svi prijavljeni kandidati će po završetku rada stručnog povjerenstva, a najkasnije do 28. veljače 2018. biti obaviješteni o radovima odabranima za izlaganje na 11. izložbi HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost koja će se održati u MSU.

HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost najveća je i ujedno jedna od najznačajnijih nagrada za suvremeno vizualno stvaralaštvo u Hrvatskoj. Izložba odabranih radova tijekom proteklih se deset godina profilirala u reprezentativan i relevantan pregled situacije na domaćoj likovnoj sceni.

  • +4
  • +1

10 godina projekta 'HT nagrada – MSU Zagreb' - najbolji radovi

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Licencirane fotografije

Izborom od tridesetak do četrdesetak radova ravnopravno su se na izložbama prezentirali i nagrađivali umjetnici svih generacija s radovima u različitim medijima. Tijekom proteklog desetljeća na natječaj se godišnje prijavljivalo više od dvjestotinjak autorica i autora, te su svake godine dodjeljivane tri otkupne i jedna nagrada publike. Otkupljeni radovi čine Zbirku Hrvatskog Telekoma koja je sastavni dio fundusa Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb, a dio nagrađenih radova u međuvremenu je izlagan u stalnom postavu Muzeja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi