REGIONALNA PREMIJERA

'Murina' Antonete Alamat Kusijanović u utrci za najbolji film SFF-a

22.07.2021 u 18:02

Bionic
Reading

Hrvatski film 'Murina' redateljice Antonete Alamat Kusijanović koji je u Cannesu osvojio nagradu za najbolji debitantski film uvršten je u natjecateljski program ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala na kojemu će imati i regionalnu premijeru nakon što je u Hrvatskoj prikazan na festivalu u Puli

Direkcija SFF-a u četvrtak je objavila popis filmova koji će se natjecati za nagradu Srce Sarajeva u kategoriji igranog filma a 'Murina' je u konkurenciji s još osam ostvarenja iz šire regije.

Na ovogodišnjem prestižnom filmskom festivalu u Cannesu Murina' je dobila nagradu Zlatna kamera koja se dodjeljuje za najbolji debitantski film u svim programima.

U kategoriji dokumentarnog filma u natjecateljski program su uvrštena čak tri ostvarenja iz Hrvatske. To su 'Bosanski Brodvej' čiji je redatelj Jasmin Beširević, 'Horizont' Tanje Deman te 'Tvornice radnicima' Srđana Kovačevića.

Za najbolju kratki film natjecat će se hrvatski 'Sve što dolazi' Mate Ugrina kao i 'Kazneni udarac' Roka Bičeka u hrvatsko-slovensko-austrijskoj koprodukciji.

U kategoriji dokumentarnog filma za naslov najboljega natjecat će se 12 ostvarenja a među njima je i 'Čekaj me' Damira Markovine.

U svim natjecateljskim programima ovogodišnjeg SFF-a koji se treba održati od 13. do 20. kolovoza bit će prikazano 47 filmova.

Žirijem SFF-a ove godine predsjedava glumica Jasna Đuričić.