hrvatsko-švicarski film

'Mare' Andree Štake od subote na platformi HBO GO

22.07.2021 u 15:13

Bionic
Reading

Nagrađivani hrvatsko-švicarski film "Mare" redateljice i scenaristice Andree Štake, imat će u subotu, 24. srpnja, premijeru na platformi HBO GO, a isti dan bit će prikazan na kanalu Cinemax 2, izvijestio je HAVC.

U toj priči o ženi srednjih godina koja propituje svoj dosadašnji život supruge i majke te pokušava pronaći put do sebe, uz Mariju Škaričić u glavnoj ulozi, glume još Goran Navojec, Mateusz Kosciukiewicz, Mirjana Karanović, Ivana Roščić, Zdenko Jelčić i Nikša Butijer.

Direktor fotografije je Erol Zubčević. Film je nastao kao švicarsko-hrvatska koprodukcija u suradnji produkcijskih kuća Okofilm Productions, producenata Thomasa Imbacha i Andree Štake te Dinaridi Film koproducentice Tene Gojić.

Kako podsjeća HAVC, to je prvi autorski cjelovečernji film snimljen u potpunosti na području Konavala.

Premijerno je prikazan 2020. na Berlinalu, a na Sarajevo Film Festivalu nagrađen je Srcem Sarajeva za najbolju glumicu i nagradom CICAE - Međunarodne konfederacije umjetničkih kina.

Među ostalim, osvojio je nagradu za najbolji dugometražni film na filmskom festivalu jugoistočne Europe SEEfest u Los Angelesu, gdje je Mariji Škaričić dodijeljena nagrada Legacy Acting Award.