U SPOMENU JOSIPU SEVERU

Multimedijalni projekt 'Zagreb, grad poezije'

22.01.2010 u 13:33

Bionic
Reading

U spomen na istaknutoga hrvatskog pjesnika Josipa Severa, na dan njegove smrti 28. siječnja, u Zagrebu će se održati multimedijalni projekt 'Zagreb, grad poezije'

Poetski programi, u kojima će sudjelovati glumci, pjesnici, glazbenici, likovni umjetnici, arhitekti, dizajneri i ljubitelji poezije, održat će se na više lokacija u gradu, stoji u obavijesti zagrebačke knjižare Booksa.

U Kulturno-informativnom centru održat će se 'Jutro poezije' i prikazati filmovi 'Nema povratka' Adija Imamovića te 'Ovo sam ja, Marin' Zijaha Sokolovića i Marina Kosa.

Izložba pjesničkih agitacija Vlade Marteka 'Pjesnici' otvorit će se u Knjižnici Bogdana Ogrizovića, dok će se u knjižari Booksa održati program 'Zagrebačke posvete' u čast Radovanu Ivšiću.

U projektu 'Zagreb, grad poezije' također sudjeluju učenici osnovnih i srednjih zagrebačkih škola koji će se izravno tijekom dana uključivati u poetski program Z1 Televizije.

Manifestacija završava otvorenjem Teatra poezije u knjižnici Bogdana Ogrizovića, uz poetski program u kojem bi trebali sudjelovati glumci, pjesnici i štovatelji poezije, Tonko Lonza, Goran Matović, Perica Martinović, Dragan Despot, Zvonimir Mrkonjić Zijah Sokolović i drugi.

Manifestaciju organiziraju glumac Goran Matović i Teatar poezije, kojemu je cilj afirmacija poezije, osobito mladih pjesnika.