u organizaciji udruge 'Ritam misli'

Pjesnički maraton Varaždin 2024: Obilježavanje Svjetskog dana poezije

17.03.2024 u 10:41

Bionic
Reading

Dvadeset i prvi ožujak, Svjetski dan poezije i ove će se godine, po sedmi put za redom u gradu Varaždinu obilježiti okupljanjem mnogobrojnih pjesnikinja i pjesnika iz Lijepe Naše i susjednih zemalja regije, u organizaciji udruge 'Ritam misli', sa željom da Dan poezije bude dan ljepote izražavanja i ljepote života

Program će započeti u subotu, 23. ožujka s početkom u 11 sati u svečanoj dvorani Županijske palače, Franjevački trg 7 u samom centru grada Varaždina, a očekuje se nastup više od pedesetak pjesnikinja i pjesnika, stoji u najavi.

Potom će, prema već poznatoj tradiciji pjesnici na Trgu Matije Gupca uz stihove i glazbu zasaditi još jedno stablo - pjesnički javor. Radost sadnje i poezija prijateljstva zasigurno će šumjeti krošnjama svih do sada posađenih javora. U večernjim satima pjesnici će nastaviti s druženjem na malom maratonu poezije i glazbe u kavani Stara vaga u Varaždinu, omiljenom okupljalištu ljubitelja poezije.

U nedjelju, 24. ožujka s početkom u 11 sati svoje će druženje pjesnici nastaviti ispred varaždinske sportske dvorane Arena, gdje će održati već tradicionalni recital posvećen prirodi i rijeci Dravi.

Pozivamo sva udruženja, udruge, izdavače i organizacije koje povezuju književnike, skupine, performans- umjetnike, te sve samostalne autore na prijavu za sudjelovanje putem e-pošte udruge za promicanje kulture 'RITAM MISLI' na mail adresu: ljubica.m.ribic@gmail.com

Sudjelovati mogu svi prijavljeni autori i izvođači, ljubitelji poezije.