'MAKOVO ZRNO'

Multimedijalna promocija Ušumovićeve zbirke

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 12.11.2009 14:36
  • Objavljeno 12.11.2009 u 14:05
makovo zrno pozivnica

makovo zrno pozivnica

Izvor: tportal.hr / Autor: -

Promocija knjige 'Makovo zrno' Nevena Ušumovića održat će se u petak, 13. studenoga u 19 sati u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića u Zaprešiću

Razgovor s autorom moderirat će Slađan Lipovec iz Quoruma, a multimedijsko predstavljanje upotpunit će slideshow Vladimira Končara, s fotografijama Igora Marinovića iz Subotice.

'Ušumović piše malo, ali puno. Lijep krajolik autor koristi kako bi naglasio strahotu onoga što opisuje, sažimajući svoj pripovjedni impuls. U stilsko-formalnim igrama Ušumović se poslužio pričama mađarskog modernista Géze Csátha, pozicionirajući se time u europski književni krug. Ušumović piše o lokalnim temama, ali na univerzalan način te tako svoju vojvođansku ravnicu podiže na razinu bilo koje u svijetu', kazao je Gordan Duhaček u kritici knjige.

Neven Ušumović, rođen 1972. u Zagrebu, odrastao je u Subotici, na srpskoj granici s Mađarskom. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je filozofiju, komparativnu književnost i hungarologiju. Objavio je zbirku priča '7 mladih' i roman 'Ekskurzija'. Novu zbirku priča objavio je za nakladničku kuću Profil, pod nazivom 'Makovo zrno'.

 

 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi