KRISTIANSAND

'Moj dida' otvorio najveći festival filmova za djecu i mlade u Norveškoj

  • Autor: T.Ba.
  • Zadnja izmjena 02.05.2019 18:43
  • Objavljeno 02.05.2019 u 15:32
Lana Hranjec na otvorenju festivala u Kristiansandu

Lana Hranjec na otvorenju festivala u Kristiansandu

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: N.N.

Hrvatski film 'Moj dida je pao s Marsa' otvorio je 22. izdanje Kristiansand International Children's Film Festivala, najvećeg festivala filmova za djecu i mlade u Norveškoj, u čijoj je ovogodišnjoj konkurenciji gotovo 100 filmova iz 28 zemalja

Festival u Kristiansandu službeno su otvorenim 29. travnja proglasile zvijezde filma 'Moj dida je pao s Marsa', mlada hrvatska glumica Lana Hranjec i njezin filmski djed, Nils Ole Oftebro, a potom je uslijedila i premijerna projekcija u Norveškoj.

Lana Hranjec i Nils Ole Oftebro

Lana Hranjec i Nils Ole Oftebro

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: N.N.

Među hrvatskom delegacijom u Norveškoj su i redatelji Marina Andree Škop i Dražen Žarković te producentica Darija Kulenović Gudan.

Film 'Moj dida je pao s Marsa', nakon festivalske premijere kreće i u redovitu kino-distribuciju u Norveškoj, a podršku njegovoj promociji pružio je i veleposlanik Republike Hrvatske u Kraljevini Norveškoj, Hrvoje Marušić.

  • +1

Moj dida je pao s Marsa

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Moj dida je pao s Marsa

Fantastičnu filmsku avanturu djevojčice Une i robota Dode koji imaju manje od 24 sata da spase njezinu djelomično vanzemaljsku obitelj producirale su Darija Kulenović Gudan i Marina Andree Škop iz zagrebačkog Studija dim s partnerima iz još šest europskih zemalja, luksemburškim Wady Filmsom, norveškim Filmbinom, češkim MasterFilmom i MagicLabom, slovačkom Artilerijom, slovenskim Senca Studiom i Art Rebel 9, bosanskohercegovačkom Fabrikom i Hrvatskom radiotelevizijom.

Potporu su mu pružili i Hrvatski audiovizualni centar, Program MEDIA Europske unije, Filmski fond Luksemburga, Norveški filmski institut, Filminvest, Češki filmski fond, Slovački audiovizualni fond, Slovenski filmski centar, Viba film i Fondacija za kinematografiju Sarajevo.

  • +13
  • +10

Premijera filma 'Moj dida je pao s Marsa' u Zagrebu

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: N.N.

Scenarij za film su prema motivima priče 'Moj dida je vanzemaljac' Irene Krčelić napisali Pavlica Bajsić i Branko Ružić, a u glavnim su ulogama 12-godišnja debitantica Lana Hranjec te (glasom) jedan od najnagrađivanijih hrvatskih glumaca Ozren Grabarić. Uz njih igraju i proslavljeni norveški glumac Nils Ole Oftebro, slovačka komičarska zvijezda Petra Polnišova, Frano Mašković te mlade hrvatske glumačke nade Alex Rakoš, Sven Barac, Tonka Kovačić i Lucija Šango.

Direktor fotografije filma je Sven Pepeonik, scenografkinja Petra Kriletić, kostimografkinja Zorana Meić, skladatelj Stein Berge Svendsen, a montažerka Marina Andree Škop.

Boravak hrvatske delegacije u Norveškoj omogućilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH, na inicijativu voditeljice DKE – Ureda MEDIA Hrvatske, Martine Petrović, kao rezultat iznimno uspjelog projekta Koprodukcije ne padaju s Marsa, predstavljanja partnerskih mogućnosti norveške filmske industrije održanog na zagrebačkoj ADU proteklog ožujka.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!