KAPTOL BOUTIQUE CINEMA

Pogledajte kako je bilo na zagrebačkoj premijeri dide vanzemaljca

19.03.2019 u 14:24

Bionic
Reading

Svečana premijera filma 'Moj dida je pao s Marsa' održana je 18. ožujka u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema, a avantura djevojčice i robota izvanzemaljca koji imaju zadatak spasiti njezinu djelomično izvanzemaljsku obitelj u redovnu distribuciju kreće 21. ožujka

Premijeri su, uz redatelje Marinu Andree Škop i Dražena Žarkovića, debitantica Lana Hranjec, koja glumi djevojčicu Unu, potom Ozren Grabarić koji robotu Dodi posuđuje glas i Nils Ole Oftebro, norveški glumac koji igra djeda. Pridružili su im se i mlade domaće glumačke nade Alex Rakoš, Sven Barac, Tonka Kovačić, Lucija Šango, direktor fotografije filma Sven Pepeonik, scenografkinja Petra Kriletić, kostimografkinja Zorana Meić i skladatelj Stein Berge Svendsen.

Film je producirao zagrebački Studio dim s partnerima iz šest europskih zemalja, Hrvatskom radiotelevizijom, luksemburškim Wady Filmsom, norveškim Filmbinom, češkim MasterFilmom i MagicLabom, slovačkom Artilerijom, slovenskim Senca Studiom i Art Rebel 9 i bosanskohercegovačkom Fabrikom.

  • +13
Premijera filma 'Moj dida je pao s Marsa' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: N.N.

Potporu su mu pružili i Hrvatski audiovizualni centar, MEDIA program Europske Unije, Film Fund Luxembourg, Norwegian Film Institute, Filminvest,Czech Film Fund, Slovak Audiovisual Fund, Slovenian Film Centre i Fond za kinematografiju Sarajevo. Distribuira ga 2iFilm.

Prije njegove premijere međunarodna filmska ekipa predvođena producenticama Marinom Andree Škop i Darijom Kulenović Gudan, na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti sudjelovala je na panelu 'Koprodukcije ne padaju s Marsa', na kojoj se govorilo o koprodukcijskim mogućnostima i izazovima u suradnji Hrvatske i Norveške. Organizirali su je Studio dim i Norveško veleposlanstvo u Hrvatskoj u suradnji s norveškom producentskom kućom Filmbin, ADU, DKE – Uredom MEDIA Hrvatske, regionalnim fondom Filminvest te Norveškim filmskim institutom.

'Ponosimo se ovom suradnjom te se nadamo da će inspirirati više zajedničkih koprodukcija u budućnosti. Hrvatska i Norveška su male filmske nacije. Zajedničkim radom možemo proizvesti filmove vrhunske kvalitete, isto kao i vodeći filmski studiji u svijetu, a 'Moj Dida' je savršen primjer takve suradnje', izjavila je veleposlanica Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj Astrid Versto.