JESEN U MALOJ SCENI

Mogu li 'Letice i Ljublist' ponoviti uspjeh 'Prave stvari'?

17.06.2015 u 20:23

Bionic
Reading

Obljetnička 25. kazališna sezona Male scene, koju su obilježile značajne predstave poput 'Prave stvari', tek se bliži kraju, no već su u tijeku intenzivne pripreme za novu sezonu 2015/2016, a ona donosi iznimna kazališna uzbuđenja za mlade svih generacija, ali i za odrasle

Završetkom školske godine završava i kazališna sezona, a započinje sezona festivala. I Mala scena polako se 'seli' na ljetne međunarodne festivale, a ovo će joj ljeto biti uistinu radno.  Ako se nalazite negdje u blizini, ne propustite pogledati predstave koje će vam svakako uljepšati ljetne večeri.

Na 55. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku Malu će scenu predstaviti 'Mala vještica' Nine Horvat, koju su prema knjizi Otfrieda Preusslera postavili u suradnji s Triko Cirkus Teatrom. Predstava će se održati 1. srpnja na Ljetnoj pozornici u 21 sat.

'Momci na brod' Ivana pl. Zajca, opereta koju su u suradnji s Muzičkom akademijom iz Zagreba premijerno izveli za 100. obljetnicu našega velikog skladatelja, posjetit će ljetne festivale na Kvarneru: Krčko ljeto u Krku 12. srpnja u 21.30 sati, u Cresu 13. srpnja u 21.30 sati i u Opatiji u sklopu Festivala Opatija 14. srpnja isto tako u 21.30 sati.


Proslavljena predstava 'Iglica', koju su kao i 'Malu vješticu' postavili u suradnji s Triko Cirkus Teatrom, posjetit će Viško ljeto 10. kolovoza u 19 sati.

Nova sezona 2015/2016.

Novu sezonu započet će 10. rujna predstava za mlade 'Tko je ubio Pašteticu?' Silvije Šesto Stipaničić. Pokusi su u punom jeku i trajat će do kraja lipnja. Redateljica Ana Prolić i glumci Paola Slavica, Martina Čvek, Zrinka Kušević i Luka Bulović vrijedno rade kako bi vam već na početku iduće sezone priredili novo posebno kazališno iskustvo.

Već 15. listopada u 19.30 sati bit će izvedena drama Petera Shaffera 'Letice i Ljublist' s Vitomirom Lončar i Jasnom Bilušić u glavnim ulogama. Ova proslavljena drama, koja je u Maloj sceni izvedena 1992. u prijevodu i režiji Vlade Habuneka, s Nevom Rošić i Nadom Subotić, doživjet će svoj remake u režiji Ivice Šimića. Ulogom Letice Vitomira Lončar proslavit će 40. obljetnicu umjetničkoga rada. Nakon više nego pozitivnog iskustva s predstavom 'Prava stvar', koju su igrali prošle sezone, i 'Letice i Ljublist' igrat će samo od 15. listopada do 29. studenog. Raspored predstava već je na internetskim stranicama Male scene pa požurite i na vrijeme rezervirajte svoje mjesto.


Opera za mlade i odrasle, 'Amelija ide na ples' Giana Carla Menottija (suradnja Male scene, MUZA-e i Scene Gorica) imat će svoju premijeru 15. prosinca u 19.30 sati.

Za svoju najmlađu publiku, onu od tri godine i više, pripremaju autorsku predstavu Staše Zurovca i Maje Hrgović, 'Puž'. Ovom poetskom pričom o djeci koja 'malo sporije napreduju' započet će proljetni dio sezone. Premijeru planiraju za siječanj 2016.

Za mladu publiku pripremaju još jedno slavno djelo hrvatske literature za mlade - 'Sportski život letećeg Martina' Dubravka Jelačića Bužimskog u dramatizaciji Lane Šarić. Premijera se planira 25. veljače 2016. u 19 sati.

Raspored predstava do kraja 2015. već je na webu i ulaznice možete rezervirati već sada!