u Zagrebačkom plesnom centru

'Mjesto' - predstava o prostoru koji pripada plesačima u koreografiji Vesne Mimice

  • Autor: D.A.M.
  • Zadnja izmjena 26.11.2020 13:09
  • Objavljeno 26.11.2020 u 13:09
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Neven Petrović

Nova predstava koreografkinje Vesne Mimice Mjesto (pret)premijerno će biti izvedena u Zagrebačkom plesnom centru 27. i 28. studenog u 20 sati

'Mjesto je, kaže Google, dio prostora na kojem se nešto odvija. A što je s tim preostalim prostorom, je li to također mjesto ili samo prostor? U prostor se može nešto smjestiti, to je, dakle, mjesto, opet u prostoru; mjesto može biti položaj u redoslijedu, točka ili pozicija na površini. Može, naravno, biti i posao, pa i gradić. Uglavnom, mjesto ne možete izbjeći. Ono vam pripada. No nama plesačima pripada sav taj prostor mjesta, sve njegove pozicije i značenja. Igrajući se time, nailazili smo na različita objašnjenja, jasna vjerojatno samo nama, ali zanimljiva za ispitivanje. Kada malo razmislimo, u našem radu i stvaranju ni za što nije bilo mjesta osim za mjesto… Ili za sve je bilo mjesta osim za mjesto. Evo, zbunili smo se. Istraživanje je u tijeku. Vjerujemo da će se do stote izvedbe sva mjesta promijeniti. Međusobna, izvođačka, pa i sam prostor mjesta za izvođenje. Gledamo na to s optimizmom i znatiželjom djece zaigrane plesom', stoji u najavi.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Neven Petrović

Koreografija: Vesna Mimica i svi po malo Plešu: Branko Banković (Studio za suvremeni ples), Matija Gašpari (student 3. godine B.A. glume Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu), Sanja Hrgetić (ASP Vem), Linda Tarnovski (studentica 3. godine odsjeka za ples Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu), glazba: Kandžija, pjevačica: Ivana Rushaidat, glazbu obradio: Siniša Tvorić, kostimi: svi od doma, dizajn: Robert Štimec, svjetlo: Marino Frankola.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Neven Petrović

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!