VIZURA AMERIČKE FOTOGRAFKINJE

Mirogojski anđeli na izložbi u Engleskoj

18.02.2013 u 12:11

Bionic
Reading

Umjetnica Shayne Beschta provela je tri godine u Hrvatskoj te je zabilježila najdojmljivije trenutke kompilirane na izložbi fotografija nazvanoj 'The Good Thief: An American Photographer in Croatia', predstavljenoj u knjižnici grada Worcestera

Američka fotografkinja Shayne Beschta reflektirajući o svom vremenu provedenom u Hrvatskoj u periodu od 2008. do 2011. napisala je da nikad nije osjetila 'takvu toplinu i gostoljubivost'.

Izložba njezinih fotografija o boravku u Hrvatskoj nazvana 'The Good Thief: An American Photographer in Croatia', predstavljena je u knjižnici engleskog grada Worcestera tijekom veljače.

'Nastojala sam uhvatiti male scene i nadam se da sam u konačnici bila benigna kradljivica. Fotografije su posveta mjestu koje mi je bilo dom tri godine i napravljene su uz veliku količinu ljubavi i divljenja', kazala je autorica koja je u Hrvatsku stigla zbog suprugova posla u američkom ministarstvu vanjskih poslova.

Izložba 'Dobra kradljivica' sastoji se od dvije kolekcije fotografija: 'The Mirogoj Angel Photographic Series', slike anđela sa nadgrobnih spomenika na zagrebačkom groblju Mirogoj, te 'In the Intimate Distance', fotografija folklora sela u okolici Zagreba i ostalih hrvatskih gradova koje je posjetila tijekom boravka.

'Iza starih fasada, postoji živuća i bogata kultura, ali ja sam ostajala izolirana, kradući djeliće tuđih života', objasnila je fotografkinja.