pružanje potpore

Ministarstvo raspisuje Poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi

  • Autor: D.A.M./Hina
  • Zadnja izmjena 13.07.2020 19:02
  • Objavljeno 13.07.2020 u 19:02
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu' raspisat će se s rokom prijave od 1. rujna do 1. listopada, izvijestilo je u ponedjeljak Ministarstvo kulture

Ministarstvo ističe da nastavlja s objavom svih redovitih natječaja kako bi pružilo potporu svim područjima kulturnog stvaralaštva, uz sve provedene mjere potpore koje su usvojene kao pomoć kulturnom i kreativnom sektoru uslijed epidemije COVID-19.

U razdoblju do raspisivanja Poziva, Ministarstvo će provesti konzultacije s kulturnim vijećima, predstavnicima strukovnih udruga i jedinicama lokalne samouprave kako bi se Poziv prilagodio okolnostima uvjetovanima pandemijom COVID-19.

Pravo podnošenja programa na temelju Poziva, kao i do sada, imat će samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, udruge, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u kulturi, kao i pravne i fizičke osobe za potrebe zaštite i očuvanja kulturnih dobara i arheološke baštine u skladu s uputama za prijavitelje.

Ministarstvo u priopćenju ističe kako će nastaviti praksu pravodobne objave rezultata Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi na svojim mrežnim stranicama, kojim se iz proračunskih sredstava financiraju djelatnosti, aktivnosti, manifestacije i projekti u kulturi od interesa za Republiku Hrvatsku.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!