KLASIČNA GLAZBA

Michel Camilo otvara Zvjezdani ciklus

30.09.2011 u 12:39

Bionic
Reading

Zvjezdani ciklus Zagrebačke filharmonije otvara koncert karipske glazbene senzacije, poznatog pijanista Michela Camila, 14. listopada u dvorani Vatroslava Lisinskog gdje će nastupiti u pratnji Zagrebačkog filharmonijskog orkestra

Michel Camilo u Zagreb dolazi direktno iz Detroita gdje nastupa uz Detroitski simfonijski orkestar. Grammyjem, Latin Grammyjem i Emmyjem nagrađeni glazbenik nedavno je objavio novi hvaljeni album za Universal, a u Zagrebu će predstaviti svoj jedinstveni pijanistički stil koji kritika uspoređuje s 'tropskom olujom za 88 tipki klavira'.

'Camilo ljušti samu 'tintu' s Gershwinove partiture', piše o njegovoj izvedbi poznate Gershwinove skladbe, Rapsodije u plavom, prestižni Billboard, a upravo je to jedno od djela koje će Camilo svirati u Lisinskom.

Camilo nije samo pijanist, već i skladatelj, koji svoje egzotične melodije često kombinira s tradicionalnim melodijama Kariba. Redoviti je gost najvećih svjetskih dvorana od Carnegie Halla do Royal Albert Halla, prestižnih jazz festivala i kultnih jazz klubova poput Blue Notea.

Osim Camila, u sklopu Zvjezdanog ciklusa u Lisinskom će bit održano osam koncerata, a u goste dolaze američka operna diva Denyce Graves, crossover zvijezda Maksim Mrvica, Ricardo Luque, Stingov učitelj lutnje Edin Karamazov i pjevačica Nina Badrić. Više informacija o ulaznicama potražite na internetskim stranicama.