ISFMF

Međunarodni festival filmske glazbe i zvuka ugostio je brojna svjetska imena

28.10.2016 u 16:04

Bionic
Reading

Od 23. do 26. listopada u Rovinju se uspješno održao International Sound & Film Music Festival (ISFMF), međunarodni festival filmske glazbe i zvuka kojeg je osmislio i pokrenuo umjetnički ravnatelj Ozren K. Glaser, inače i sam skladatelj

Ovaj ekskluzivni događaj, jedan od tek pet takve vrste u svijetu, ugostio je brojna svjetska imena kao što su trostruki oskarovac Michael Minkler; producent Robert Townson, čelnik Varese Sarabande, najveće izdavačke kuće za filmsku glazbu na svijetu; filmska skladateljica Aleksandra Kovač, dobitnica MTV nagrade. Na iznimno zanimljivim i interaktivnim panelima i predavanjima na kojima se raspravljalo o filmskoj glazbi u regiji i svijetu, pokretanju karijera, filmskom zvuku, ženama u šoubiznisu i mnogim drugim temama, sudjelovali su još i producentica i poduzetnica Selma Prodanović, producentica i redateljica Helena Bulaja Madunić, skladatelji Tonči Huljić i Zoran Predin, redateljica Bruna Bajić, scenaristica Jelena Veljača i drugi.

Najveća zvijezda festivala bio je ipak Kyle Eastwood, poznati skladatelj i glazbenik, sin Clinta Eastwooda, ujedno i jedan od najboljih basista na svijetu. Eastwood je osim sudjelovanja na panelima i predavanjima održao i koncert u punoj dvorani luksuznog hotela Lone gdje je sa svojim bendom izvodio, između ostalog, i glazbu koju je skladao za filmove svog oca (Mistična rijeka, Djevojka od milijun dolara, Pisma s Iwo Jime, Changeling).

Uspjeh festivala možda najbolje pokazuje oduševljenje svih gostiju i mnogobrojnih posjetitelja koji su kući odlazili puni novih iskustava. Rovinj je poslije ovih nekoliko dana ostao ucrtan na mapi kao jedan od najvažnijih događaja takve vrste u Europi, ali i svijetu.