U RIJECI

Marin Blažević izabran za intendanta HNK Ivana pl. Zajca u još jednom mandatu

11.07.2019 u 17:17

Bionic
Reading

Za intendanta Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) Ivan pl. Zajc za razdoblje od 2021. do 2024. na sjednici riječkoga Gradskog vijeća ponovno imenovan sadašnji intendant tog kazališta Marin Blažević

Za Blaževića su glasovala 22 vijećnika, 9 ih je bilo protiv, a 2 vijećnika su bila suzdržana. Imenovan na četiri godine, s početkom obavljanja dužnosti od 1. siječnja 2021.

Natječaj za izbor intendanta objavljen je u lipnju, a zaprimljena je jedna, Blaževićeva ponuda, koja je ocijenjena pravodobnom, sa svom potrebnom dokumentacijom i dokazima o ispunjavanju uvjeta natječaja te prijedlogom četverogodišnjeg programa s financijskim planom, planom obnove i održavanja infrastrukture.

Nakon burne rasprave i glasovanja na sjednici Gradskog vijeća, Blažević je zahvalio svima koji su mu iskazali povjerenje za drugi mandat intendanta HNK Ivana pl. Zajca, kazavši da sve ono što misli raditi od 2021. do 2024. proizlazi iz rezultata koji su postignuti u prvom mandatu.

Budući da se u izlaganju počeo osvrtati na raspravu vijećnika koji ga nisu poduprli, predsjedatelj ga je prekinuo, kazavši da nije bio predlagatelj, pa nije mogao sudjelovati u raspravi te da mu je zato oduzeo riječ.

Sjednica je nastavljena raspravom o kreditnom zaduživanju za rekonstrukciju i opremanje Palače šećerane i Broda Galeb, koji su zaštićena kulturna dobra i drugim temama.