ZBOG MUSLIMANA

Mama Harryja Pottera zaratila s Trumpovim obožavateljima

  • Autor: G.D.
  • Zadnja izmjena 02.02.2017 15:11
  • Objavljeno 02.02.2017 u 11:30
J.K. Rowling

J.K. Rowling

Izvor: Wikimedia Commons / Autor: Daniel Ogren

Britanska spisateljica J.K. Rowling rado se oglašava na društvenoj mreži Twitter, a ona je i omiljeni komunikacijski kanal novog američkog predsjednika Donalda Trumpa. Stoga nije iznenađujuće to što se Rowling našla u online raspravi s Trumpovim fanatičnim fanovima

J.K. Rowling na Twitteru prati više od devet milijuna ljudi, što svjedoči o trajnoj popularnosti njezina serijala o čarobnjaku Harryju Potteru. Poznata britanska spisateljica se inače nije ustručavala izraziti svoje stavove o brojnim političkim temama, poput Brexita, protiv kojeg je agitirala, ali i o Donaldu Trumpu. Zato nije iznenađujuće to što se Rowling oglasila i o Trumpovoj odluci da zabrani ulazak u SAD ljudima iz sedam većinski muslimanskih zemalja.

Spisateljica je iskopala tweet Trumpova potpredsjednika Mike Pencea iz 2015., u kojem ovaj piše kako su ‘pozivi da se zabrani ulazak muslimanima u SAD uvredljivi i protuustavni’, te ga objavila u svom komentaru, citirajući i rečenicu iz Biblije u kojoj se spominje ‘čovjek koji dobije cijeli svijet ali izgubi svoju dušu’. Rowling je prozvala Pencea zbog licemjerja, što se nije svidjelo jednom podržavatelju nove američke administracije te je spisateljici odgovorio kako će ‘sada spaliti njezine knjige i filmove’.

Rowling je odmah imala odgovarajuću repliku: ‘Pare iz DVD-a su vjerojatno toksične, a kako ja i dalje imam vaš novac, slobodno posudite moj upaljač.’


To je izazvalo i druge Trumpove podržavatelje da se upuste u raspravu s Rowling, a ona im je onda počela ispravljati pravopisne greške i smireno ih ismijavala. Sve u svemu, bilo je to nekoliko zanimljivih sati na Twitteru.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!