KLASIK ZA NOVE GENERACIJE

'Mali princ' u 3D izdanju

09.11.2011 u 16:08

Bionic
Reading

Kako bi kultnog 'Malog princa' Antoinea de Saint-Exupéryja približili i novim generacijama školaraca naviklim na suživot s naprednom tehnologijom, književnom je klasiku dano novo ruho. obogaćeno trodimenzionalnim ilustracijama

U sklopu Interlibera bit će predstavljeno novo izdanje 'Malog princa' u nakladi Profila, danas u 17 sati. U novom izdanju, namijenjenom za nove generacije čitatelja, integralnom tekstu dodane su pomične trodimenzionalne ilustracije koje oživljavaju sanjivi svijet tog književnog klasika.

'Cilj je ovakvog izdanja privući djecu novog doba kroz preklope, iskakalice, vrtuljke i povlačilice unutar knjige koji će oživjet malog princa', kazali su iz Profila.

Uz urednicu knjige Ivanu Žderić, govorit će Maja Zorica, prevoditeljica i vrsna poznavateljica djela 'Mali princ', te Ingrid Šafranek, profesorica na katedri za francuski jezik Sveučilišta u Zagrebu.

'Mali princ' je jedna od najprodavanijih knjiga svih vremena te je na popisima obavezne lektire u mnogim zemljama. Napisana je 1943, a inspirirana je avionskom nesrećom koju je Antoine de Saint-Exupéry doživio nad Saharom, te su on i kopilot jedva preživjeli, a nakon nekoliko dana bez vode spasio ih je jedan beduin.

Priča je to o dječaku s nepoznata asteroida koji, nakon obilaska nekih manjih planeta u svemiru, pada na Zemlju i prepričava piscu svoje doživljaje.