IZLOŽBA HPD-A MOSOR

Ljepote planinskih krajolika u Fotoklubu Split

  • Autor: V.I.
  • Zadnja izmjena 08.11.2016 21:02
  • Objavljeno 08.11.2016 u 21:02
  • +2

Izložba HPD-a Mosor u Fotoklubu Split 9. 11. 2016.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dinko Stopić

U Fotoklubu Split (Marmontova 5) otvara se u srijedu tradicionalna izložba planinarskih fotografija HPD-a Mosor, a u ljepotama planina i njihovih najskrivenijih kutaka posjetitelji će moći uživati do 22. studenog

Već dug niz godina izložba fotografija HPD-a Mosor okuplja fotografe iz planinarskog djelokruga i na amaterski način predočava javnosti ljepote prirode i aktivnost zaljubljenika u planinu.

Tako se iz godine u godinu prikazuju fotografije planinskih pejzaža, planinarenja, planinarskih događaja, alpinizma, speleologije, sportskog i klasičnog penjanja na stijene, visokogorstva, planinskog trčanja, turnog skijanja, planinske flore i faune te makro i apstraktne planinske fotografije.

Ovogodišnja izložba svrstava fotografije u četiri kategorije. Prva kategorija nosi naziv Blenda 22 prema stihovima stare planinarske pjesme i obuhvaća fotografije vezane za aktivnosti u kojima je opasnost najizraženija – alpinizam, sportsko i klasično penjanje, visokogorstvo i penjanje u ledu.

Druga kategorija je Oku lijepo i okuplja fotografije koje hvataju djeliće prirodnih ljepota što mame uzdahe. Tu se nalaze pejzaži, makro i apstraktna fotografija, planinarska flora i fauna.

Treća kategorija je Planina i mi i pokazuje čovjeka/planinara u odnosu s planinom, a četvrta Speleologija prikazuje fotografije snimljene pod zemljom - u planinskim prostorima skrivenim od sunčeva sjaja.

Na ovogodišnji natječaj pristiglo je 795 fotografija 82 autora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Žiri pod vodstvom istaknutog splitskog fotografa Nenada Šaljića odabrao je 51 fotografiju koja će biti izložena.

Nagrađene su fotografije po kategorijama: 'Krijesnice' autora Dinka Stopića – koja je ujedno najbolja fotografija izložbe i kategorije Speleologija, '6B pod punim mjesecom' Zlatana Kurte za kategoriju Blenda 22, 'Snowstorm in the Vranica' Mirsada Mujanovića za kategoriju Oku lijepo i fotografija 'Dolazim' Ivana Vidosavljevića za kategoriju Planina i mi. Pohvalu za fotografiju dobili su: Zoran Stanko za fotografiju 'Komna' i Đurđica Milosavljević za fotografiju 'Lampion'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!