PREMIJERA U SPLITU

Libreto o bračnoj monotoniji i prostituciji

03.02.2014 u 10:31

  • +6

Libreto

Izvor: Cropix / Autor: Jadran Babić

Bionic
Reading

Ansambl Drame Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Split u splitskom Gradskom kazalištu lutaka praizveo je dramu Irene Škorić 'Libreto', u režiji Saše Broz

Drama "Libreto" drugonagrađena je na natječaju Marin Držić za 2010. godinu, a uloge tumače Nives Ivanković, Vladimir Posavec Tušek, Ana Franić, Žarko Radić i Andrijana Vicković.

Priča govori o sredovječnom paru, violončelistici Karli i liječniku Mihovilu, koje glume Nives Ivanković i Žarko Radić, u čiji se inače skladan brak uvlači monotonija. U pokušaju da osvježi njihov seksualni život Karla dovodi u kuću prostitutku. Tako u njihov uredni građanski život ulaze Marta (Ana Franić) i njen svodnik Tristan (Vladimir Posavec Tušek), likovi iz kriminalnog polusvijeta. Dramatičan slijed događaja uzdrma dotad neupitne društvene okvire građanskog života Karle i Mihovila.

Dramaturginja predstave je Željka Udovičić Pleština, scenograf i autor glazbe Borna Šercar, kostimografkinja Sandra Dekanić, a oblikovatelji svjetla i tona Miroslav Mamić i Tomislav Luetić.

Redateljica Saša Broz "Libreto" je stavila u Almodovarsku atmosferu, pa tako drama u određenim momentima prerasta u melodramu.