'PUT U GONARS'

Kronika Bakra u Drugom svjetskom ratu u novom romanu Nikole Petkovića

27.02.2019 u 10:20

Bionic
Reading

Nikola Petković svoj novi roman 'Put u Gonars' predstavit će 27. veljače u 19.30 sati u zagrebačkom caféu U Dvorištu, a pridružit će mu se urednica Adriana Piteša, književnik Zoran Ferić i povjesničar Ivo Goldstein

Radnja romana smještena je u Bakar u Drugom svjetskom ratu, a u središtu je mlada žena koju usred noći odvode u talijanski fašistički logor Gonars. Iza nje ostaju četverogodišnja kćerka i suprug.

'Što je proživjela u 'spektaklu jada i ljudske degradacije'? Kako su nakon njezinog odlaska živjeli njezina kći i suprug? Kako oni pored kojih je dotad svakodnevno prolazila? Je li logor ikad napustila? Je li on ikad napustio nju?', samo su neka od pitanja kojima se Petković bavi u ovoj romanesknoj kronici Bakra u Drugom svjetskom ratu.

Na predstavljanju će, pored autora, govoriti i njegova urednica iz izdavačke kuće Profil, Adriana Piteša, potom književnik Zoran Ferić i povjesničar Ivo Goldstein.

Književnik, sveučilišni profesor, književni kritičar i publicist Nikola Petković rođen je u Rijeci 1962., a filozofiju i komparativnu književnost diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Magistrirao je i doktorirao u SAD-u. Od 2011. do kraja siječnja 2018. bio je predsjednik Hrvatskog društva pisaca. Objavio je romane 'Priče iz davnine' 1989., 'Uspavanka za mrtve', 2007. i 'Kako svezati cipele', 2011.