PROJEKT KOPRIVNIČKE KNJIŽNICE

Kristian Novak sa svojim čitateljima družit će se online, evo gdje i kada

01.04.2020 u 12:05

Bionic
Reading

Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica 1. travnja u 18 sati organzira prvi #kajnebibilo #do-bro književni online susret s Kristianom Novakom

'U trenucima kad nas i vas zatvorena vrata Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica drže odvojenima jedne od drugih, zahvaljujući internetu ući ćemo u vaše domove preko ekrana mobilnih i svih silnih pametnih uređaja koje koristite', najavljuju iz Knjižnice.

Kristiana Novaka, dodaju, nije potrebno pretjerano najavljivati.

'(A)li u književnom smislu recimo samo da je autor tri romana 'Obješeni', 'Črna mati zemla' i 'Ciganin, ali najljepši' od kojih su posljednja dva postigla veliki nacionalni uspjeh – oba su izvedena na kazališnim daskama, a čekamo i film koji će biti napravljen prema romanu 'Črna mati zemla'. Velik je to uspjeh za romane koji su oborili hrvatske prodajne rekorde, a samim time i Marulićevu kletvu', stoji u najavi.

Ovaj online književni susret svoj naziv duguje koprivničkom etno-punk-rock bendu Ogenj, koji je prije nekoliko dana objavio singl 'Kaj ne bi bilo dobro'.

'Nesebičnom gestom davanja autorskih prava korištenja dijelova pjesme koprivničkoj knjižnici Ognjeni dečki dali su pozitivan i vedar duh ovom novom programu koji će se nastaviti cijelo vrijeme ove COVID-19 krize. S obzirom na to da nam prethodi vrijeme duže izolacije ovo će biti način da budemo zajedno, a koprivnički knjižničari da uđu u vaše domove dovodeći vam zanimljive goste i teme', najavljuju. 

Susret s Kristianom Novakom odvijat će se putem streama, a točne poveznice na prijenos uživo biti će dostupne u srijedu na internetskoj stranici knjižnice.