ELEKTRONIČKE KNJIGE

Knjige Jurice Pavičića, Zorana Malkoča i Ede Popovića besplatno na internetu

13.11.2017 u 10:13

Bionic
Reading

Na stranici Besplatne elektroničke knjige dostupna su tri prozna naslova nagrađivanih i prevođenih hrvatskih autora, romani 'Kao kad progutaš brdo balona' Zorana Malkoča i 'Ovce od gipsa' Jurice Pavičića te zbirka novela 'San žutih zmija' Ede Popovića

Roman 'Kao kad progutaš brdo balona' Zorana Malkoča 2002. bio je finalist V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman, a autor je dobitnik tportalove književne nagrade 2015. te Večernjakove nagrade Ranko Marinković 2009. 'Ovce od gipsa' Jurice Pavičića preveden je na njemački u izdanju Nummer 8 iz Wetzlara, a švicarski časopis Facts proglasio je to izdanje trećom najboljom knjigom godine na njemačkom govornom području u kategoriji krimića i trilera. Po istom je romanu načinjen i film u režiji Vinka Brešana 'Svjedoci' koji je uvršten u konkurenciju filmskog festivala u Berlinu, a za scenarij tog filma Pavičić je 2003. nagrađen Velikom zlatnom arenom za scenarij festivala u Puli.

Zbirka novela 'San žutih zmija' Ede Popovića označila je autorov veliki povratak na hrvatsku proznu scenu, budući da je objavljena 13 godina nakon njegova prvijenca. To je ujedno i 200 besplatna e-knjiga, a čitateljima je, zbog isteka pojedinih izdavačkih ugovora trenutačno na BEK dostupno 174 naslova.

Novi su naslovi dostupni u četiri najraširenija formata za e-knjige (HTML, ePub, PDF i MOBI), omogućujući online čitanje i/ili preuzimanje na vlastite uređaje.