1969. - 2009.

Knjiga o 40 godina djelovanja Galerije Forum

  • Autor: S. F.
  • Zadnja izmjena 09.02.2010 16:48
  • Objavljeno 09.02.2010 u 15:11
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U povodu obilježavanja 40 godina Galerije Forum bit će predstavljena knjiga 'Galerija Forum 1969. – 2009' 11. veljače u 12 sati u Kulturno informativnom centru (KIC)

Prva izložba u Galeriji Forum otvorena je 14. srpnja 1969. godine, a s njom je predstavljena i programska koncepcija galerije.

U tadašnjoj galerijskoj prezentaciji umjetničkog djela Galerija Forum unijela je znatne programske i organizacijske promjene, obogaćujući likovnu produkciju u našoj sredini. Čestim samostalnim izložbama uglednih umjetnika Galerija je dinamizirala izložbenu djelatnost na zagrebačkoj i hrvatskoj likovnoj sceni.

Na katalogu prve izložbe pojavljuje se i logotip GF kojega je grafički oblikovao Ante Kuduz i na tom su se dizajnerskom predlošku nastavili tiskati katalozi i sljedećih godina.

Među utemeljiteljima – članovima Galerije Forum koji su je svojim radovima na prvoj izložbi i predstavili javnosti, sudjelovali su Edo Murtić, Kosta Angeli Radovani, Raul Goldoni, Zlatko Prica, Oton Postružnik, Ivan Lovrenčić, Frano Šimunović, Ksenija Kantoci, Stevan Luketić, Ante Kuduz, Belizar Bahorić i Nikola Reiser. Među utemeljiteljima Galerije Forum je i pjesnik i likovni kritičar Vlado Gotovac. Njima su se vrlo brzo pridružili i drugi članovi: Goranka Vrus-Murtić, Nives Kavurić-Kurtović, Šime Perić, Josip Diminić, Dalibor Parać, Marija Ujević-Galetović, Ivo Šebalj te kasnije Stanko Jančić, Ivo Friščić i Zlatko Keser.

Urednik knjige je Milan Bešlić, a predstavit će je Ivica Lovrić, Igor Zidić, Goran Pavletić i Milan Bešlić.

 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi