SPLITSKI HDZ

Kerumova vlast želi zadržati Mucala na čelu HNK

19.10.2012 u 14:20

Bionic
Reading

Vodstvo splitskog HDZ-a optužilo je danas vlast gradonačelnika Željka Keruma da je odgovorna za "alarmantno stanje" u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) Split te da namjernim 'vođenjem prema poništenju' natječaja za imenovanje intndanta, želi na čelu te kazališne kuće zadržati v.d. intendanta Duška Mucala

'Naši su vijećnici jučer napustili sjednicu Gradskog vijeća jer smo željeli prodrmati gradsku vlast, da prekine višegodišnju agoniju u HNK Split', izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Petar Škorić.

Po Škorićevim riječima, najnoviji u nizu natječaja za imenovanje intendanta splitskog HNK 'namjerno se vodi prema neregularnosti, odnosno poništenju da bi do kraja (Kerumova) mandata na funkciji ostao Duško Mucalo'

'Zbog neodgovornog upravljanja, nerada i neznanja Kerumove vlasti HNK Split je doveden u istu situaciju kao i prije dvije godine, to jest da u kazališnu sezonu 2012/13 ulazi ne samo bez intendanta nego i bez vršitelja dužnosti intendanta', istaknuo je Škorić.

HDZ-ova vijećnica Sanja Bilač drekla je kako Kerumova vlast šesti put želi poništiti natječaj za izbor intendanta HNK Split, a HDZ to želi spriječiti.

'Uzrok problema u HNK-u Split je Mucalo, on je napravio dugovanja te kazališne kuće od gotovo 2,5 milijuna kuna i mi očekujemo da to Kerum plati iz svojeg džepa', rekla je Bilač.

Ona je najavila kako će HDZ-ovi vijećnici u nastavku sjednice Gradskog vijeća 24. listopada ustrajavati da se za v.d. ravnatelja na šestomjesečno razdoblje do lokalnih izbora imenuje Tonči Bilić kojeg je predložilo Kazališno vijeće.

Škorić je danas također ustvrdio da je jučerašnje glasanje o dnevnom redu potvrdilo "spregu i koalciju" Kluba vijećnika SDP/HNS s Kerumovom vlašću u Splitu.

Vijećnici HDZ-a napustili su jučerašnju sjednicu splitskoga Gradskog vijeća jer nije bio prihvaćen njihov prijedlog dopune dnevnog reda da se glasuje o smjeni intendanta splitskoga HNK Duška Mucala. Bio je prihvaćen prijedlog dnevnog reda predsjednice Gradskog vijeća Nevenke Bečić (Hrvatska građanska stranka -HGS) glasovima 13 od ukupno 25 vijećnika.

Za taj prijedlog glasali su vijećnici vladajuće Hrvatske građanske stranke (HGS), neovisni vijećnici te vijećnik HNS-a Joško Dvornik iako ostali vijećnici iz koalicije SDP/HNS nisu glasovali za takav dnevni red.