SVE VIŠE GLEDATELJA

Kazalište Žar ptica zaključilo najposjećeniju sezonu do sada

29.06.2018 u 10:08

Bionic
Reading

Sezona 2017./18. za zagrebačko Gradsko kazalište Žar pticu bila je najuspješnija dosad po broju gledatelja, kojih je od rujna 2017. do lipnja 2018. zabilježeno ukupno 53.238 te je prosječna popunjenost dvorane na 300 odigranih predstava iznosila 88 posto

To je za oko tisuću gledatelja više u usporedbi s prethodnom sezonom, te dva posto veća prosječna popunjenost nego lani, priopćeno je u četvrtak iz Žar ptice.

Najizvođenija predstava bio je mjuzikl 'Mala sirena' Hansa Christiana Andersena u režiji Ive Srnec, premijerno izvedena u rujnu 2017. Slijedi ju veliki tinejdžerski hit 'Kako je tata osvojio mamu' prema romanu Mire Gavrana u režiji Slađane Kilibarde, premijerno izveden u svibnju prošle godine.

Mala sirena u 'Žar ptici' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Žar ptica

Na trećem mjestu najizvođenijih je 'Dnevnik Pauline P.' po romanu Sanje Polak i u režiji Snježane Banović, koji se već 13 godina, od premijerne 2005., drži na vrhu popularnosti.

Kazalište će novu sezonu 2018./19. u rujnu otvoriti tradicionalnom besplatnom predstavom posvećenom prvoškolcima. Ove godine, u sklopu akcije 'Dobrodošli dragi prvoškolci u Vaše kazalište Žar ptica', prvašići će u nedjelju 2. rujna moći pogledati predstavu 'Indijanska priča'.

  • +23
Svečana premijera kazališne predstave 'Indijanska priča' Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Predstavu je režirala Saša Broz, a uloge tumače Ranko Zidarić, Ante Krstulović, Zoran Pribičević, Domagoj Janković, Petar Atanasoski, Amanda Prenkaj i Lucia Stefania Glavich Mandarić.

'Novim školarcima kao i onim starijim svoje znanje i životnu mudrost prenijet će poglavica Iagoo, koji će svima njima kao i mladim članovima svoga plemena, ispričati drevne indijanske legende o godišnjim dobima, ljubavi, poštenju i pravednosti', poručuju iz Žar ptice.

Besplatne ulaznice se preuzimaju na blagajni kazališta jedan sat prije početka predstave. Rezervacije nisu moguće.