novi kadrovi

Kazališno vijeće HNK u Varaždinu podržalo kandidaturu Senke Bulić za intendanticu

12.01.2022 u 10:26

Bionic
Reading

Program Senke Bulić na glasovanju u ponedjeljak podržalo je četvero od pet članova Kazališnog vijeća, potvrdio je Hini predsjednik Vijeća Davor Matačić

Kazališna redateljica i glumica Senka Bulić mogla bi postati novom intendanticom Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, nakon što je Kazališno vijeće odlučilo podržati njezinu kandidaturu, potvrdio je predsjednik Vijeća Davor Matačić.

Program Senke Bulić na glasovanju u ponedjeljak podržalo je četvero od pet članova Kazališnog vijeća, rekao je Matačić za Hinu.

Nakon što je dugogodišnja intendantica varaždinskog kazališta Jasna Jakovljević u studenome prošle godine podnijela ostavku, raspisan je natječaj za novoga intendanta na koji se, uz Bulić, javilo još četvero kandidata: Sofija Cingula, Vjeran Ježek, Vesna Kosec-Torjanac i Sandra Malenica,

"Bila su četiri glasa za Senku Bulić i jedan glas za Sofiju Cingulu, a pretpostavljam da je prevagnulo bogato iskustvo gospođe Bulić u upravljanju. Vodila je i svoj privatni teatar i jako uspješno teatar u Velikoj Gorici", rekao je Matačić dodavši da su njezini rezultati impresionirali članove Kazališnog vijeća.

Osim toga, u njezinu programu za iduće mandatno razdoblje većina je članova Vijeća vidjela određenu kvalitetu, naglasio je Matačić.

"Taj će program sigurno potaknuti i unaprijediti rad i ugled HNK u Varaždinu", zaključio je.

Kazališno vijeće HNK u Varaždinu predložit će varaždinskom Gradskom vijeću da na sljedećoj sjednici imenuje Senku Bulić intendanticom HNK te da taj prijedlog uputi ministrici kulture i medija Nini Obuljen Koržinek.