INTERES NE JENJAVA

Kazališni hit 'Črna mati zemla' slavi svoju 50. izvedbu

17.09.2018 u 13:08

Bionic
Reading

Kazališna predstava 'Črna mati zemla', koju je u Zagrebačkom kazalištu mladih režirala Dora Ruždjak Podolski prema istoimenom romanu Kristiana Novaka i u adaptaciji Tomislava Zajeca, 20. rujna bit će izvedena jubilarni 50. put. Predstava je to za koju se od premijere u travnju 2017. traži karta više, a nema sumnje u to da će i u novoj kazališnoj sezoni biti dobro posjećena

'Črna mati zemla' dosad je dobila brojne kazališne nagrade, a među njima se ističu tri Nagrade hrvatskog glumišta: za najbolju predstavu, režiju (Dora Ruždjak Podolski) i za najbolju sporednu ulogu Bake (Urša Raukar). Predstava je dobila i nagradu Marul za najbolju predstavu u cjelini, Dora Ruždjak Podolski nagrađena je Marulom za režiju, Tomislav Zajec nagrađen je Marulom za najbolju dramatizaciju istoimenog romana, a kostimografkinja Doris Kristić Marulom za umjetničko ostvarenje. Predstava je nastala po uspješnom romanu, za koji je Kristian Novak dobio tportalovu književnu nagradu, zaslužila je od publike, koja ni nakon godinu i pol ne gubi interes za nju.

U predstavi glume: Adrian Pezdirc, Mia Biondić, Doris Šarić Kukuljica, Nataša Dorčić, Urša Raukar, Dado Ćosić, Zoran Čubrilo, Suzana Nikolić, Jasmin Telalović, Dora Polić Vitez, Pjer Meničanin, Barbara Prpić, Nadežda Perišić Radović, Danijel Ljuboja, Damir Šaban, Mateo Videk, Milica Manojlović, Stanko Kovačić, Nikola Ljutić i Leon Bujanović.

Kazališna kritika: Briljantna predstava koja će mnoge rasplakati i zamisliti

  • +12
'Črna mati zemla' na Dubrovačkim ljetnim igrama Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL