BLAGO IZ JEZERA

Kakvu tajnu krije Kupa u Karlovcu?

22.06.2015 u 18:01

  • +6

Snimanje filma 'The Lake' Luca Besona u Karlovcu

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

Bionic
Reading

Skupinu pripadnika Navy SEAL-a, elitne postrojbe američke ratne mornarice, rješavanje prastarog misterija, koji uključuje i blago na dnu nekog jezera, dovelo je na obale rijeke Kupe u središte Karlovca

Koje jezero skriva tajnu blaga, nije poznato, a čak se ne zna točno ni je li ono u Srbiji ili ratom razorenoj Bosni. Jedina sigurna stvar vezana uz jezero, za sada je da se radi o nazivu novog filma Luca Bessona koji se ovih dana snima na više lokacija u Hrvatskoj.

Riječ je o visokobudžetnom akcijskom trileru iza kojega stoji EuropaCorp, jedna od najjačih europskih producentskih kuća na čijem su čelu Christopher Lambert i Luc Besson. Kultni francuski redatelj ('Veliko plavetnilo', 'Peti element') za 'The Lake' supotpisuje scenarij s Richardom Wenkom, a režije se prihvatio Steven Quale, što baš nije oduševilo filmske kritičare.

RTL Autor: RTL

Quale je radio na 'Avataru' kao pomoćnik redatelja Jamesa Camerona, no angažman u novom Bessonovu filmu prije može zahvaliti iskustvu stečenom u radu s Cameronom na filmovima 'Titanic' i 'Bezdan', koji kao i 'The Lake' sadrži dosta podvodne akcije, u kojoj je dosta vješt.

Od glumačke postave filma najzvučnije je ime J. K. Simmonsa, koji je osvojio Oscara i Zlatni globus za sporednu ulogu u filmu 'Whiplash'. Simmonsu je sporedna uloga pripala i u filmu 'The Lake', a tumači zapovjednika koji kao nadređeni ne odobrava ono što njegov tim radi, ali ih svejedno podržava.

Film bi se u kinima trebao pojaviti sredinom srpnja iduće godine.