FANTASTIC ZAGREB

Kakve nas intrige čekaju iza Oltara domovine?

19.06.2015 u 23:37

Bionic
Reading

'Fantastic Zagreb film festival', najintrigantniji festival fantastike i srodnih žanrova, održat će se od 26. lipnja do 4. srpnja, najavila je u petak suosnivačica festivala Mirjana Mia Pećina na konferenciji za novinare u zagrebačkom kinu Europa

Pećina je ocijenila kako će na ovogodišnjem petom festivalu biti prikazani intrigantni, fantastični i začudni filmovi te dodala kako će ove godine tijekom dva dana filmovi biti prikazani i na Medvedgradu.

Riječ je, kako je rekla Pećina, o vrhunskim filmovima fantastike i srodnih žanrova koje će gledatelji moći pratiti duboko u noć. Trileri, fantastika, suspens, eksperimentalni filmovi, začudne drame, horori, kratki filmovi gledatelje očekuju na fantastičnoj ljetnoj pozornici Tuškanac te u kinu CineStar Zagreb u Branimir Centru.

Ustvrdila je i kako će posebno odabrane projekcije na Medvedgradu pružiti pravo ozračje i kulisu za žanrovske noći.

Suosnivač festivala Stjepan Hundić najavio je kako će na festivalu biti prikazani ponajbolji filmovi koji su se tijekom ove godine vrtili na svjetskim festivalima. Bit će tu filmova iz Švedske, Njemačke, Francuske i Srbije, rekao je dodavši kako će ove godine, kao novost, prikazati i dva dokumentarna filma.

Hundić je istaknuo kako će u sklopu festivala biti organiziran Europski žanrovski forum, što je paneuropski projekt Talina, Helsinkija i Zagreba. Na forumu će sudjelovati različiti filmaši, a kako je napomenuo, cilj ovoga međunarodnog projekta je povezivanje mladih i već dokazanih europskih filmskih producenata, redatelja, scenarista i drugih.

Po Hundićevim riječima, radi se o potpori razvoju, promociji i novčanoj potpori filmskih, televizijskih i mrežnih projekata sa snažnim europskim naglaskom.

Filmski festival 'Fantastic Zagreb film festival' održava se, između ostalih, i uz potporu Gradskoga ureda za kulturu.