'BIRTHDAY & OTHER SUITS'

Kako izgleda 40 godina života u seriji portreta?

25.08.2014 u 12:02

  • +6

Intimni portreti umjetnice

Izvor: Promo fotografije / Autor: Lucy Hilmer

Bionic
Reading

Kako izgleda serija fotografija umjetnice koja je punih četrdeset godina na svaki svoj rođendan bilježila promjene na svom tijelu? Lucy Hilmer pronašla je način da ponovno 'definira' samu sebe i otkrije svoje najranjivije dijelove

Fotografkinja Lucy Hilmer iz San Francisca u svojoj 29. godini upustila se u projekt koji je potrajao 40 godina. Umjetnica je od 1974. za svaki svoj rođendan, 22. travnja, snimila po jedan portret. U toplesu, bijelim gaćicama, čarapama i cipelama, bilježila je kako se iz godine u godinu mijenja njeno tijelo: dani mladosti, zatim trudnoće, poroda, dojenja, srednje dobi te ulaska u starost.

Njen suprug te kćerka i bliski prijatelji pratili su je i pomagali u projektu, ali za razliku od nje, nisu se skidali, već su pozirali odjeveni.

Fotografkinja uskoro objavljuje knjigu i film 'Birthday & Other Suits', kreirane da 'otkriju kako je žena koja je ušla u srednju dob prije pokreta emancipacije koristila svoju kameru da skine sa sebe 'etiketu slatke djevojke' i redefinira odnos prema samoj sebi'.

Hilmer planira nastaviti seriju fotografija do kraja života.

'Naoružana fotoaparatom, pronašla sam idealan način da 'izmislim' sebe pod svojim uvjetima i pokažem svoje najranjivije dijelove', kazala je u intervjuu za Lens Culture.