ARTENA

Jedina predstavnica bodyarta iz Hrvatske: Tena Grgić na međunarodno kulturnom spektaklu

09.10.2023 u 10:13

Bionic
Reading

ART Expo Ljubljana je međunarodni kulturni spektakl koji okuplja više od 500 izlagača, glazbenika i plesača. Ovaj događaj nije samo običan sajam umjetnosti; to je mnogo više od toga. Organizator događaja, Institut AAMI, sa strašću radi na izgradnji umjetničke zajednice koja postaje sve veća i jača iz godine u godinu.

Svake dvije godine, ART Expo Ljubljana postaje središnje mjesto gdje se ova zajednica okuplja kako bi zajedno slavila umjetnost. Na 3. ART Expo Ljubljana, koji će se održati od 12. do 15. listopada 2023. godine, bit će predstavljeno više od 500 izlagača iz 45 različitih zemalja, uz sudjelovanje više od 250 tvrtki, stoji u najavi.

Ovih četiri dana bit će ispunjeni sa oko 100 različitih događanja, pružajući posjetiteljima priliku za uživanje u glazbenim koncertima, kazališnim predstavama, live slikarskim sesijama, umjetničkim razgovorima, modnim revijama, predavanjima, radionicama i drugim događajima povezanim s umjetnošću i kulturom. Glavno mjesto ovog spektakla bit će Brdo Congress Centre, dio Brdo Estate, gdje se često održavaju državni protokolarni događaji. Tijekom ART Expo Ljubljana, bit će predstavljena razna područja umjetnosti, uključujući slikarstvo, crtanje, kiparstvo, fotografiju, grafiku, grafički dizajn, modni dizajn, keramiku, glazbu, dramu i mnoga druga područja. Ovaj događaj ne samo da promiče umjetnost, već i jača umjetničku zajednicu, čineći ga nezaobilaznim za sve ljubitelje kulture i kreativnosti.

O ARTENI na eventu:

Jedina predstavnica bodyarta iz Hrvatske je Tena Grgić, mlada umjetnica koja djeluje pod pseudonimom ARTENA. ARTENA je umjetnica s jedinstvenim stilom slikanja koji pretvara stvarni svijet u zapanjujuću dvodimenzionalnu umjetnost. Njeni portreti izgledaju poput tradicionalnih remek-djela, no tajna leži u činjenici da su to zapravo fotografije živih osoba. Njihova koža, odjeća i okolni objekti postaju netradicionalna slikarska platna i stvaraju optičku iluziju koja brišu granicu između stvarnosti i umjetničkog izraza ostavljajući gledatelje u čudu.

ARTENA priprema live bodyart performans na dan otvorenja, 12. listopada u 19 h, tijekom kojeg će posjetitelji imati priliku postati dijelom njene umjetničke priče. Svakako ne propustite priliku uroniti u čudesan svijet ARTENE i posjetite ART EXPO!

'Drago mi je što imam priliku sudjelovati na ART Expo izložbi jer je ovo mjesto gdje se umjetnost otvara svijetu. To je prilika da svoje bodyart kreacije podijelim s raznolikom publikom i da moj rad bude prepoznat i cijenjen u širem kontekstu umjetnosti.Ovo je također prilika za interakciju i zajedničko stvaranje, što čini ART Expo izložbu posebnom. Također, pripremam live bodyart performans koji će biti jedinstven po tome što će svaki posjetitelj izložbe imati priliku osobno sudjelovati u stvaranju moje umjetničke vizije. Kako? Za to će biti potrebno doći na izložbu i doživjeti ovu interaktivnu izložbu uživo', kazala je Tena Grgić.