RUŠENJE UPRAVNOG ODBORA

Izvanredna skupština HDLU-a

  • Autor: M. P.
  • Zadnja izmjena 23.11.2009 14:15
  • Objavljeno 23.11.2009 u 12:41
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika održat će izvanrednu skupštinu koju je inicirao odbor 70 potpisa za Izvanrednu skupštinu jer smatra da su ugroženi temeljni interesi HDLU-a i budućnost te udruge

Izvanredna skupština HDLU-a održat će se u četvrtak, 26. studenog, u 18 sati u Domu HDLU-a na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu. Inicijativni odbor 70 potpisa za izvanrednu skupštinu predvode Antun Krešić, Damir Sokić, Dubravko Adamović, Gordana Bralić i Hrvoje Mitrov. Cilj im je izglasavanje opoziva sadašnjeg Upravnog odbora i 'sprečavanje daljnjeg svjesnog rušenja, pravnog, cehovskog i poslovnog integriteta Udruge'.

Na sazivanje izvanredne skupštine reagirao je Upravni i Nadzorni odbor HDLU-a koji je inicijativu nazvao protustatutarnom te da joj je cilj namjerno i umjetno izazvati krizu u Udruzi. Upravnim odborom HDLU-a predsjeda Josip Zanki, dopredsjednici su Gordana Bakić i Fedor Vučemilović, a članovi još Jasenka Bulj, Tomislav Buntak, Ivan Fijolić, Koraljka Kovač, Viktor Popović, Hrvoje Šercar. Predsjednik Nadzornog odbora je Ratko Petrić, a članovi Duje Jurić i Dalibor Martinis.

Također, optužuju Inicijativni odbor da se kolegama iz HDLU-a obratio skrivajući prave motive i pozadinu svog postupanja, tim više što je Izvanredna skupština sazvana unatoč tome što je već određen termin redovne izborne skupštine.

'Da se zapravo ne radi o zaštiti cehovskih, pravnih i drugih interesa Udruge i normalnog funkcioniranja Udruge i njenih organa, kako to ističu g. Damir Sokić i drugi, vidljivo je kako iz dopisa - informacije koju su dostavili Ministarstvu uprave, i to upravi za inspekcijski nadzor, tako iz priloženih papira o radu udruge koje ima pravo posjedovati samo računovodstvo i revizija, a što znači da su došli u njihov posjed na nelegalan i kažnjiv način, što opet govori o lažnom moralu onih koji se pozivaju na cehovsku i pravnu zaštitu', stoji u priopćenju dvaju odbora.

Navode i da su članovi Inicijativnog odbora na neformalni sastanak s Nadzornim odborom održan 19. studenoga donijeli povjerljivu financijsku dokumentaciju do koje su, kako ističu, došli nezakonitim otuđivanjem te će zbog toga protiv počinitelja biti pokrenuti kazneni postupci.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi