PRIČE IZ DAVNINE

Ivana Brlić Mažuranić uskoro na iPhoneu

19.03.2010 u 11:29

Bionic
Reading

'Priče iz davnine' Ivane Brlić Mažuranić uskoro će biti dostupne kao aplikacija za iPhone, najavili su iz Bulaja naklade

Osim djela 'hrvatskog Andersena', Bulaja naklada priprema za iPhone i serijal 'Interaktivni klasici', prenosi Jutarnji list.

Prvo djelo dostupno kao aplikacija za iPhone bit će 'Šuma Striborova'. Aplikaciju razvijaju zajedno sa zagrebačkim programerom Hrvojem Manzom, prema crtiću Alistaira Keddieaja, autora 'Šume Striborove' na interaktivnim CD-ovima 'Priče iz davnine'. Nakon toga slijedi 'Neva' koju je crtao Edgar Biels i druge bajke iz 'Priča iz davnine'. Izdavač je kao najzabavniji dio aplikacije najavio opciju koja omogućuje korisnicima da sami naprave svoj crtić.

Za iPhone se razvija, paralelno na hrvatskom i engleskom jeziku, novi projekt 'Mice' (Cat Time Stories), a radi se o 30 kratkih priča o pustolovinama mačjih likova koji traže zakopano blago, ljude vlasnike, izbjegavaju pse i sve ostalo što rade mačke. Autorica likova i animatorica 'Mica' je Dea Jagić, a glazbu radi Christian Biegai.