GRAFIČKI DIZAJN I VIZUALNE KOMUNIKACIJE

Iva Babaja ponovno na čelu ICOGRADA-e

11.11.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Dizajnerica Iva Babaja ponovno je izabrana za potpredsjednicu svjetskog krovnog udruženja za grafički dizajn i vizualne komunikacije – ICOGRADA (The International Council of Graphic Design Associations)

Iva Babaja je međunarodni angažman kao potpredsjednica ICOGRADA-e započela 2007. godine u Havani, a izbor u drugi mandat priznanje je njezinom dosadašnjem radu te postignućima na međunarodnoj dizajnerskoj sceni.

ICOGRADA je svjetska krovna organizacija posvećena dizajnu vizualnih komunikacija. Osnovana je 1963. godine, a ujedinjuje sva svjetska nacionalna udruženja dizajnera i organizacije koje se bave grafičkim dizajnom, vizualnim komunikacijama, dizajn menadžmentom, promocijom, edukacijom, istraživačkim radom te novinarstvom vezanim uz to polje.

Babaja je diplomirala dizajn na Akademiji primijenjene umjetnosti u Beču 1996. godine, a danas radi kao kreativna direktorica agencije za integriranu tržišnu komunikaciju Unex Grupe, kreativne divizije Euro RSCG Zagreb.

U protekle dvije godine ostvarila je dojmljiv angažman u međunarodnoj zajednici na kojoj je zastupala ne samo Hrvatsku, već i cijelu regiju centralne, južne i istočne Europe, kao i sve zemlje u razvoju. Autor je nekoliko međunarodnih regulativa te je osmislila nekoliko projekata koje je u Pekingu pohvalilo cjelokupno međunarodno članstvo.