IPAK NIJE ISKORIŠTENA

Institut Marine Abramović kriv za strku s Jay Z-jem

21.05.2015 u 12:22

Bionic
Reading

Institut Marine Abramović, tijelo nadležno za izgradnju performerskog centra u Hudsonu, ispričao se Jay Z-iju i Marini Abramović jer su zaboravili obavijestiti konceptualnu umjetnicu o reperovoj donaciji za centar

Podsjetimo, Jay Z je ideju za svoj video 'Picasso Baby: A Performance Art Film' pronašao u instalaciji Marine Abramović 'The Artist Is Present'. Umjetnica je tri godine nakon svog performansa pristala pomoći reperu, a on je zauzvrat trebao njoj pomoći u popularizaciji rada umjetnika.

'Došao je u galeriju Pace i dala sam mu kompletnu prezentaciju, ali sada imam osjećaj da nije bilo uzajamne pomoći kao što smo se dogovorili. Jednostavno me iskoristio', rekla je Marina Abramović.

Nakon te izjave, kako piše The Guardian, oglasio se producent reperovog videa rekavši da je Jay Z uplatio izdašnu donaciju za Institut, što je naknadnim priopćenjem potvrđeno i iz Instituta Marine Abramović.

'Marina Abramović nije bila obaviještena o donaciji Shawna Jay Z-ija Cartera od prije dvije godine. Iskreno se zbog toga ispričavamo i Marini Abramović i Shawnu Jay Z-iju Carteru', stoji u priopćenju.

Reper još nije komentirao neugodnu situaciju i prozivke slavne konceptualne umjetnice.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fislandrabcroatia%2Fvideos%2F1067804263341630%2F&show_text=0&width=560
Facebook Izvor: Društvene mreže / Autor: Island Rab - Croatia