SNJEŽANA PINTARIĆ

'Imam volje i predanosti'

24.12.2013 u 18:31

Bionic
Reading

Nakon što je Upravno vijeće Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu na sjednici u ponedjeljak prihvatilo ponovljenu kandidaturu dosadašnje v.d. ravnateljice tog muzeja Snježane Pintarić za još jedan mandat, Pintarić je izrazila zadovoljstvo takvom odlukom Vijeća

'Drago mi je da me vijeće predložilo', kazala je Pintarić komentirajući tu vijest u razgovoru za Hinu. 'S voljom i predanošću radim taj posao i nadam se da i javnost vidi rezultate', poručila je.

Nakon što jesenas nije prihvatilo njezin program uz obrazloženje da nije dovoljno ambiciozan, nije adekvatno metodološki utemeljen te ne sadrži jasan smjer razvoja te institucije, Upravno vijeće MSU-a u sastavu povjesničar umjetnosti i viši kustos MSU-a Tihomir Milovac, odvjetnica Ljubica Matijević Vrsaljko i profesorica povijesti umjetnosti i komparativne književnosti Bogdanka Srdić Vulpe, obje članice zagrebačke Gradske skupštine, nakon ponovljenog je natječaja na jučerašnjoj sjednici podržalo kandidaturu Pintarić.

U ponovljenim izborima za čelno mjesto muzeja kandidirale su se, uz Pintarić, viša kustosica MSU-a i koautorica aktualnog postava Nada Beroš, te ravnateljica Spomen-područja Jasenovac Nataša Jovičić

Pintarić se na čelu te institucije nalazi od 1998. Nakon što provedbom prvog natječaja za novog ravnatelja Upravno vijeće MSU-a nije prihvatilo njezin program, odlukom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića krajem listopada postavljena je za vršiteljicu dužnosti ravnateljice na rok od maksimalno godine dana.

Sljedeći je korak službena potvrda ravnateljice od strane Grada Zagreba, koja se očekuje u siječnju.