PREMIJERA 'TRILOGIJE'

Hvaljena plesna predstava napokon pred zagrebačkom publikom

16.09.2015 u 16:38

Bionic
Reading

Zagrebačka publika premijerno će 19. rujna u Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10) imati priliku pogledati jednu od najizvođenijih hrvatskih plesnih predstava 'Love will tear us apart' i uživati prvi put u cjelovečernjoj 'Trilogiji', predstavi koja govori o odnosu suvremenog plesa i pop glazbe

Hrvatski kazališni redatelj Saša Božić i koreografkinja i plesačica Petra Hrašćanec potpisuju predstavu 'Trilogija' čijim su prvim dijelom 'Love will tear us apart' postigli velik uspjeh u posljednjih pet godina gostujući u europskim kulturnim metropolama.

Prvi je dio solo za Petru Hrašćanec koji žanrovski vrluda između rock koncerta, ispovjedne forme i apstraktnog plesa. Petra Hrašćanec nagrađena je Nagradom hrvatskog glumišta 2012. za najbolju žensku plesnu ulogu.

Drugi dio 'Trilogije', 'Boys don't cry' (2012.) istražuje naslijeđe ženskih kantautorica iz razdoblja 60-ih godina prošlog stoljeća u formi dueta Petre Hrašćanec s Markom Jastrevskim. 'Boys don't cry' dobitnik je produkcijske nagrade tjedna suvremenog plesa 2012. godine.

Njezin treći dio 'the_beatles' bavi se Beatlesima, jednim od najkomercijalnijih i najpopularnijih sastava u povijesti pop glazbe. Treći dio koji je i posljednji dio 'Trilogije' premijerno je izveden u lipnju ove godine na 7. Danima suvremenog plesa u Varaždinu.

Izvođači 'Trilogije' su Petra Hrašćanec, Marko Jastrevski, Josipa Štulić, Matea Bilosnić, Filipa Bavčević. Odabir glazbe potpisuju sami autori Saša Božić i Petra Hrašćanec, a svjetlo Marino Frankola. Kostimografsku podršku pružila je Zdravka Ivandija Kirigin, a producentica je Andrea Remetin (de facto).

Ulaznice za zagrebačku premijeru 'Trilogije' mogu se kupiti u Zagrebačkom plesnom centru radnim danom od 10 do 18 sati te sat vremena prije početka izvedbe po cijeni od 30 kuna. Cijena ulaznice za plesače, studente i umirovljenike iznosi 20 kuna. Početak je predstave u 21 sat.