PRVO MJESTO BOTTERIJU

Hrvatski fotograf dobio vrijedno priznanje

20.09.2013 u 08:28

Bionic
Reading

Hvaranin Petar Botteri dobio je prvu nagradu na najvećem i najkonkurentnijem internetskom fotografskom natječaju na svijetu Pixoto

'Osvojio sam moje 130. prvo mjesto fotografijom 'Stari Grad zimi'. Drugo mjesto osvojila je fotografija Singapura noću, a treće mjesto fotografija Dubaija noću fotografa Ashrafa Jandalija koji je specijaliziran za fotografije panorama i arhitekture Dubaija i gradova Ujedinjenih Arapskih Emirata. Kategorija je 'Grad, ulica, park'. To je kategorija za koju sam osvojio sveukupno prestižno prvo mjesto za cijelu 2012., i to između 9.478 profesionalnih i hobi fotografa iz cijeloga svijeta koji su se prošle godine natjecali u toj kategoriji. Vodeći sam i za ovu 2013. u toj kategoriji, kao i u kategoriji 'Turističke destinacije', kaže Botteri.

Dodao je i da na tom fotografskom natjecanju sudjeluje više od 100.000 fotografa iz više od 150 država.

'Ovaj foto natječaj jedinstven je u svijetu jer se temelji na foto dvobojima o kojima odlučuju svi fotografi na ovom natjecanju. To znači da struka odlučuje o plasmanu fotografije. Za mene je posebno zadovoljstvo bilo to što su moje dvije fotografije osvojile prvo mjesto za cijeli tjedan i to za sve kategorije, jedna lani, a jedna ove godine, što bi značilo da su te dvije fotografije bile na kraju tjednog natjecanja najbolje plasirane od dvadesetak tisuća fotografija svih kategorija. O tome kolika je to promocija za Stari Grad i za cijelu Hrvatsku, ne trebam niti govoriti', objavio je Botteri na svojoj Facebook stranici.