7. Međunarodna autorska kreativna konferencija – MAKK

Hrvatska premijera: glazbeni mono-show Mile Kekina!

25.11.2019 u 11:24

Bionic
Reading

Frontman i autor pjesama Hladnog Piva, ali i uspješan solo kantautor, Mile Kekin, na ovogodišnjem će MAKK-u premijerno izvesti svoj mono-show pod nazivom 'Moja kuća od pjesama'. Samo uz pratnju akustične gitare, Kekin će 'pričati svoje pjesme i svirati svoju priču' te publici MAKK-a približiti životni poziv glazbenika

'Pokušat ću publici, a bogami i sebi, objasniti otkud ja tu, kako je bilo na početku i kako je danas baviti se pisanjem, sviranjem i skakanjem po bini. Usput ću nastojati objasniti što ja to zapravo radim u svojoj sobici, s gitarom i bilježnicama', najavljuje Kekin svoj glazbeno-biografski nastup!

Na pitanje što ga potiče da pjesmom iskaže svoj stav i nezadovoljstvo u društvu, odgovara: 'ne pišem ni za lijeve ni desne, pišem za sebe jer moram. Novinar će napisati kolumnu, fotograf će snimiti fotografiju, a ja ću kao glazbenik napisati pjesmu'.

Kekinova 'Moja kuća od pjesama' zaključit će prvi dan MAKK-a, 28.11. Ovogodišnja konferencija nudi zanimljiv program, a na njoj ćemo ove godine, između ostalog, doznati može li umjetna inteligencija zavladati glazbenim top listama, može li robot napraviti bolju pjesmu od najtrofejnijih dobitnika Porina, kako će pop glazba zvučati u 2020., kako je folk postao turbo ali tko su djeca s kolodvora YouTube i kako se s tim mire njihovi roditelji, kakva je budućnost kreativaca, a kakva njihova sadašnjost u RH, prepoznaje li se u našoj zemlji pozitivna snaga i veliki potencijal kulturnih i kreativnih industrija i rad kreativaca, kakvi su pravni okviri za njihov rad i što o aktualnim temama s područja autorskog prava i intelektualnog vlasništva kažu pravni stručnjaci …

O ovim i mnogim drugim temama na ovogodišnjem MAKKu izlagat će i razgovarati i ministrica kulture RH Nina Obuljen Koržinek, iskusni programer, znanstvenik i poduzetnik s područja umjetne inteligencije Davor Runje, glazbenik i producent Zvonimir Dusper Dus, odvjetnik Mladen Vukmir, glazbenik i producent Vojko V, psiholog i ideolog kurikularne reforme ali i glazbeni urednik Boris Jokić, skladatelj i dirigent Mladen Tarbuk, glazbenik Johnny Palmer, prof. dr. sci s Pravnog fakulteta u Zagrebu Romana Matanovac Vučković, međunarodni stručnjak u području audiovizualne industrije i ravnatelj HAVC-a Christopher Marchich, filmski redatelj Antonio Nuić, glazbenik i producent Tomo in der Mühlen, glavni direktor HDS ZAMP-a Nenad Marčec i mnogi drugi.

Vidimo se 28. i 29.11. u MSU Zagreb!