u subotu 2. rujna

HNK Zagreb: Gala koncert Matej Meštrović & Friends

23.08.2023 u 16:10

Bionic
Reading

Jedan od najsvestranijih hrvatskih umjetnika, pijanist i skladatelj Matej Meštrović priprema gala koncert pod naslovom 'Matej Meštrović & Friends' koji će okupiti svjetska imena suvremene klasične glazbe, a održati će se u subotu 2. rujna u zagrebačkom HNK

Kako je priopćeno, orkestar HNK vodit će maestro Jonathan Griffith.

Maestro Griffith već je mnogo puta dirigirao u vodećim koncertnim dvoranama Carnegie Hallu i Lincoln Centru, a upravo je on Meštroviću prvi pružio priliku da nastupi pred punom dvoranom Carnegie Halla.

Na koncertu će nastupiti flautistica Iris Gross, koja u Zagreb dolazi izravno iz New Yorka kako bi izvela Meštrovićev 'Koncert za flautu, klavir i orkestar'.

Osim Iris Gross, na pozornici će se predstaviti i Rob Derke, jazz-saksofonist i pedagog iz New Yorka, kojeg je magazin 'JazzTimes' proglasio 'među najboljim soprano saksofonistima današnjice'.

Inozemnim gostima pridružit će se i hrvatske glazbene zvijezde svjetskog ugleda kao što su operna diva Lana Kos te bubnjar i udaraljkaš Borna Šercar.

Iz HNK u Zagrebu ističu kako je riječ o jedinstvenoj i vrhunskoj glazbenoj poslastici, ne samo za profinjene glazbene ukuse nego i za širu publiku.