DO 31. SIJEČNJA

HAVC raspisao natječaj za filmove i filmske programe

29.12.2009 u 15:44

Bionic
Reading

Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) raspisao je danas Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i Javni poziv za poticanje komplementarnih djelatnosti za 2010.

Natječaj je otvoren do 29. siječnja, a rezultati se objavljuju osamdeset dana po njegovu zatvaranju, izvijestio je HAVC.

Sredstvima za audiovizualno stvaralaštvo sufinanciraju se dugometražni i kratkometražni igrani filmovi, debitantski dugometražni filmovi, dugometražni i kratkometražni dokumentarni filmovi, eksperimentalni filmovi, animirani filmovi te koprodukcije dugometražnih filmova.

U komplementarne djelatnosti spadaju programi zaštite audiovizualne baštine uključujući kinotečnu djelatnost, filmski festivali i druge audiovizualne manifestacije.

U toj su skupini i djelatnosti razvijanja audiovizualne kulture, programi promocije i prodaje hrvatskih audiovizualnih djela, programi međunarodne suradnje, proučavanje i kritičko vrednovanje audiovizualnih djelatnosti, izdavaštvo u tom području, programi stručnog usavršavanja i programi audiovizualnih udruga i organzacija.

Po pravilniku natječaja, koji se nalazi na internet stranicama HAVC-a, prijavljeni projekti trebaju imati, među ostalim, dovršen scenarij, sinopsis, redateljsku koncepciju te finacijski plan.

Kod komplementarnih djelatnosti osobito će se podupirati programi koji hrvatsku audiovizualnu kulturu stavljaju u europski kontekst, promiču interkulturni dijalog i razvoj civilnog društva, stručno su utemeljeni, visoke razine, profilirani u odnosu na osnovnu djelatnost organizatora te se provode kontinuirano.