IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

Gadler se ponovno predstavio u izvrsnom svjetlu

18.12.2008 u 14:07

Bionic
Reading

Jednovečernja izložba fotografija Christiana Gadlera na temu arhitekture i pejzaža bila je pun pogodak za ljubitelje te vrste umjetnosti

Ljubitelji fotografske umjetnosti imali su zašto biti oduševljeni izložbom Christiana Davida Gadlera. Taj 40-godišnji fotograf izložio je u srijedu u vrlo zanimljivom i upravo za takvu vrstu umjetnosti izvrsnom prostoru bara Fly! svojih 15-ak odabranih radova na temu arhitekture i pejzaža, te ponovno oduševio brojnu publiku.

Radovi na temu arhitekture Zagreba i Toronta, svojevrsna usporedba civilizacija Starog kontinenta i 'novog' svijeta, snimljeni iz doista zanimljivih kutova i perspektiva, postali su pravi hit, a umjetnik je imao prigodu odgovarati na brojna pitanja posjetitelja o radovima vezanih za upravo taj dio izložbe.

S druge strane, pejzažne fotografije, morskih, riječnih i drugih motiva, dokaz su da Gadler pronalazi muzu u prirodi i zamjećuje ono što većina drugih ljudi doista ne vidi. Gledano objektivom fotoaparata, ta priroda doima se još ljepšom i nevinijom.

Premda izložba nije bila zamišljena kao prodajna, dodatnu potvrdu kvaliteti svojih radova Christian Gadler dobio je ponude za otkup nekih fotografija. Premda ne znamo točno koliko, po kojoj cijeni i tko se zainteresirao za Gadlerova djela, jasno je da interes za umjetničke fotografije mladog zagrebačkog umjetnika postoji.