POLA STOLJEĆA SAM NEVIDLJIV

Fotografije iz predstave 'Povijest gledanja'

03.12.2010 u 15:41

Bionic
Reading

Studio za suvremeni ples nastavlja svoju akciju 'Pola stoljeća sam nevidljiv' izložbom fotografija iz predstave 'Povijest gledanja' autora Danka Stjepanovića i Krešimira Bedenikovića, koja se otvara u subotu 4. prosinca u Crnoj dvorani Teatra &TD.

Predstava 'Povijest gledanja' autora Olivera Frljića premijerno je izvedena 15. rujna 2010, a njezina iduća izvedba na rasporedu je Teatra &TD u subotu, 4. prosinca od 20 sati, nakon koje će u dvorani Crna biti otvorena izložba fotografija.

Izložba 'Povijest gledanja' predstavit će javnosti fotodokumentaciju kao integralni dio istoimene predstave, a kojom se propituje vidljivost i nevidljivost samog umjetničkog čina kao i vidljivosti suvremenog plesa u Hrvatskoj uopće.

Nastavak je to projekta 'Pola stoljeća sam nevidljiv' kojom Studio za suvremeni ples, ovogodišnji dobitnik čak triju nagrada Hrvatskog glumišta, ukazuje na svoju poziciju na domaćoj kulturnoj sceni. Studio za suvremeni ples prvi je hrvatski ansambl suvremenoga plesnog izraza osnovan 1962. u Zagrebu pod umjetničkim vodstvom Ane i Vere Maletić.