POSVETA PISCU

[FOTO] U šibenskom kazalištu predstavljena 'Brešanova soba', Vinko Brešan otkrio što ga u njoj najviše veseli

27.05.2020 u 14:33

Bionic
Reading

Projekt 'Brešanova soba' koja će biti posvećena piscu Vinku Brešanu, predstavljen je 27. svibnja u šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu, a samo otvorenje, po riječima ravnatelja Jakova Bilića, morat će pričekati neka bolja vremena.

'Želja nam je bila da ‘Brešanova soba’ bude otvorena do današnjeg dana odnosno na rođendan Vinka Brešana, ali spletom raznih okolnosti to nije bilo moguće. Ipak odlučili smo javnosti predstaviti kako bi ta soba trebala izgledati', rekao je Bilić, piše Šibenski portal.

'Soba će biti smještena u dijelu foajea i bara, a posjetitelji će moći vidjeti Brešanovu biblioteku, radni stol, tipkaću mašinu te doživjeti atmosferu u kojoj je stvarao. Bit će popraćena i različitim multimedijalnim sadržajima pomoću kojih će posjetitelji moći vidjeti i prizore iz piščevih djela te predmetima koje je donirao njegov sin Vinko Brešan.

  • +9
Brešanova soba Izvor: Cropix / Autor: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

'Mene u biti najviše veseli šank jer razmišljati o Ivi Brešanu, a isključiti šank iz te priče bi bilo potpuno krivo, a isto tako mi se sviđa element bara i šljivovice. Za mene je danas veseli dan i mislim da ga treba proslaviti. Ideja je bila da njegova radna soba i te njegove stvari pripadaju Šibeniku', kazao je Vinko Brešan.

Jakov Bilić je rekao kako se nada da će soba biti uskoro završena, a u najgorem slučaju za godinu dana.