FILMSKI KLASICI

Filmmusicorkestar za prvo izdanje ovogodišnje Fonokinoteke

09.02.2020 u 21:39

Bionic
Reading

Zagrebačko kino Kinoteka pripremilo je za prvo ovogodišnje izdanje glazbenog programa Fonokinoteka, koje će se održati 22. veljače, nastup Filmmusicorkestra, sastava koji interpretira klasike filmske glazbe

Iz 'Kinoteke' najavljuju da će Filmmusicorkestar predstaviti svoj bogati repertoar iz najvećih filmskih hitova, u originalnom jazzy, swing, bossa nova, blues i sevdah aranžerskom ruhu, a zagrebačkim nastupom počinju svoju regionalnu turneju po kinotekama.

'Tko pjeva zlo ne misli', 'Samo jednom se ljubi', 'Balkan Express', 'Skupljači perja', 'Porgy & Bess', 'Kum', 'Lovac na jelene' i 'Kosa', tek su neki od naslova koji su ostali upamćeni i po svojim bezvremenskim melodijama.

Iza Filmmusicorkestra, u kojemu su Elma Burnić, Željen Klašterka, Tihomir Novak i Admir Ćulumarević, više je od 150 nastupa diljem Hrvatske, regije i Europe te autorski prvijenac 'Evo muzike, traži se redatelj' iz 2018. godine.

Nastup u Kinoteci obilježit će početak njihove turneje '6 Kinoteka Tour 2020', na kojoj će nastupiti u kinotekama glavnih regionalnih centara, u Zagrebu, Ljubljani, Beogradu, Sarajevu, Podgorici i Skopju.