VRHUNSKO FILMSKO DOGAĐANJE

Film Vladislava Kneževića na najvećem svjetskom festivalu

05.01.2015 u 09:53

  • +11

Film A.D.A.M. Vladislava Kneževića

Izvor: Promo fotografije / Autor: Vladislav Knežević

Bionic
Reading

Film Vladislava Kneževića A.D.A.M. (2014.) bit će prikazan u posebnom programu 3D filmova na najvećem festivalu kratkometražnog filma na svijetu, 37. festivalu u Clermont-Ferrandu koji se održava od 30. siječnja do 7. veljače 2015. godine

Festival slovi kao vrhunsko međunarodno filmsko događanje na kojem se potiče produkcija i distribucija kratkometražnih filmova: bilo na najvećem marketu na svijetu ili pak na koprodukcijskom forumu za kratki metar Euro Connectionu.

Trinaestominutni eksperimentalni film Vladislava Kneževića, koscenarista Hrvoja Pukšeca i animatora Marija Kalogjere, nastao je u produkciji Bonobostudija (producentica Vanja Andrijević), a izrađen je u tehnici 3D stereoskopije od fantastičnih fotografija Igora Zirojevića snimljenih iz zraka.

A.D.A.M. Autonomous Drone for Asteroid Mining) kodno je ime uređaja čiji dolazak svijesti pratimo u nadahnutoj kombinaciji znanstvene fantastike i uzbudljivog eksperimentalnog trilera.

To je deseti film redatelja Kneževića koji je od premijere krajem svibnja prikazan na brojnim festivalima, između ostalih i na slavnim festivalima u Kasselu i Jihlavi osvojivši i posebnu pohvalu na festivalu Alternative Film/Video u Beogradu.