NOVO PRIZNANJE

Film 'Plavi cvijet' Zrinka Ogreste na festivalu u Münchenu

17.08.2021 u 22:04

Bionic
Reading

Film 'Plavi cvijet' redatelja Zrinka Ogreste sudjelovat će u glavnom natjecateljskom programu jubilarnog 15. Fünf Seen Filmfestivala (Filmski festival Pet jezera) koji se od 18. do 31. kolovoza održava u Münchenu, priopćeno je iz Interfilma

Festival se fokusira na igrane, dokumentarne i kratke filmove iz srednje Europe. U vrlo kratkom razdoblju FSFF se razvio u jedan od najvećih i najpoznatijih filmskih festivala u južnoj Njemačkoj koji svoju popularnost duguje izvrsnom izboru filmova, vrhunskim gostima i raspravama, slikovitom krajoliku, kao i opsežnoj medijskoj pokrivenosti.

Ogrestin film 'Plavi cvijet' svjetsku je premijeru doživio na 43. Moskovskom međunarodnom filmskom festivalu u travnju ove godine na kojemu je osvojio treću nagradu publike.

Izvor: Društvene mreže / Autor: pulafilmfestival

Na 68. Pulskom filmskom festivalu uz Veliku zlatnu arenu za najbolji film nagrađen i Zlatnim Arenama za najbolju režiju, za najbolju žensku glavnu ulogu (Vanja Ćirić) te Nagradom filmske kritike za najbolji film.

"Plavi cvijet" je snimljen u produkciji Interfilma iz Zagreb te koprodukciji Zillion filma iz Beograda, a nastao je uz potporu HAVC-a i Filmskog centra Srbije.